Ağ Görünürlük çözümü ne işe yarar?

26.09.2021

Siber saldırı tehditlerine karşı IT altyapısını daha güvenli hale getirmeye çalışan kurumlar için ağ yönetimi oldukça önemlidir

1

Siber saldırı tehditlerine karşı IT altyapısını daha güvenli hale getirmeye çalışan kurumlar için ağ yönetimi oldukça önemlidir. Ağ görünürlüğü çözümleri, kurumlara siber saldırılara hızlı bir şekilde müdahale etme fırsatı sunar. Gelişen teknoloji sayesinde IT altyapılarının farklı katmanları ürün ve metotlar aracılığı ile uyumlu şekilde korunabilir. Network katmanını korumak ve kör noktaları tespit etmek açısından tam görünürlük, sistemin güvenliğini önemli oranda sağlar. Kurumları siber saldırılara ve tüm ağ tehditlerine karşı güvence altına alan ağ görünürlük çözümleri, olası saldırılara karşı hazırlıklı olma şansı yaratır.

Siber Saldırılara Karşı Ağ Görünürlük Çözümleri

Kurumların siber güvenlik ekipleri ve BT uzmanları, performans ve ağ güvenliğinin artırılması için network altyapısını güçlendirmeyi hedefler. Kötü amaçlı etkinlikleri önlemek ve tespit etmek için kullanılan çözümler, tam ağ görünürlüğünü sağlar. Kritik bir mekanizma olan network katmanını görünür hale getirerek potansiyel tehditlere karşı yüksek güvenlik elde edebilirsiniz. Farklı tipteki siber saldırılara karşı hızlı ve etkili şekilde cevap vermek, yüzde yüz ağ görünürlük çözümleri ile mümkündür.
Kurumların ağ performanslarının iyileştirilmesi için BT ekibi, özel bir görünürlük katmanı uygular. Veri güvenliği konusunda ciddi sorunlar ile karşılaşmamak için ağ bilincinin güçlendirilmesi gerekir. Gerçek zamanlı bir güçlendirme ile ağ sorunları ciddi boyutlara ulaşmadan çözülebilir ve yeni tehditlere karşı ağ daha korunaklı hale getirilebilir. Ağ görünürlük araçları siber güvenlik sağlayarak dijital ekosistemde network katmanlarının kontrolünü yükseltir.

Corelight Çözümleri ile Yüksek Kalitede Veri Güvenliği

Network Traffic izleme konusunda siber güvenlik ve BT ekiplerine zengin ağ tabanlı kayıt sağlayan Corelight, tüm ağ aktivitelerinde görünürlük elde etmenize yardımcı olur. Dijital dünyada kapsamlı Network Security Monitoring sağlayarak araştırmaları, siber tehditleri önleyebilecek düzeyde yapmanızı sağlar. Network trafiğini veri akışına dönüştüren Zeek analiz aracını kullanan Corelight, protokol üzerinde yüksek görünürlük çözümleri üretir. İşlem verilerini başarılı şekilde analiz eden Zeek aracı, ayıklanmış içerikleri yüksek kaliteli yapılara dönüştürür. Dosya çıkarma yeteneği ile bir adım öne çıkan Zeek, BT ekibine güvenlik verilerini detaylı şekilde inceleme imkânı sağlar.

Geniş Kapsamlı Corelight Ürün Portföyü

Suricata teknolojilerini kullanan Corelight, aynı anda birden fazla tehdit olayının işlenmesini sağlayarak performansı yükseltir. Suritica platformu ağ güvenliği izleme modelleri sayesinde kötü amaçlı tehdit ve saldırıların izlenmesinde oldukça başarılıdır. Network katmanında gerçekleşen saldırılar sensor iletişim kanalları aracılığı ile ilgili birime iletilir. Ağ trafiğini kapsamlı şekilde izlemenize yardımcı olan Corelight teknolojileri ile kurumunuzun güvenliğini yüksek oranda sağlayabilirsiniz.

Corelight mimarisinin sunduğu avantajlar şu şekilde sıralanabilir:

  • Network verileri ile çalışan platform, sensörler aracılığı ile farklı katmanlardaki verileri işlemenize olanak tanır.
  • 100 Gbps’e kadar ağ trafiğini izlemeniz için kapsamlı çözümler sunar.
  • Birçok veri analitiği sistemi ile kolaylıkla entegre olarak verimli çalışmanızı sağlar.
  • Ayıklanan dosyaları kötü amaçlı yazılım analiz çözümlerine aktarabilirsiniz.

Corelight ürün portföyünde yer alan AP 3000 Sensor, AP 1001 Sensor, AP 200 Sensor, Software Sensor, Sensor for AWS, Sensor for Azure, Sensor for GCP, Virtual Sensor for Hyper-V, Sensor for Vmware platformları ile verimli ağ görünürlüğü çözümleri elde edebilirsiniz.
Kurumunuzun ağ görünürlük çözümü ihtiyaçlarına geniş kapsamlı ürün portföyü ile cevap veren Corelight, Redington ailesi içinde yer alır. Ağ trafiğinin kontrolü ve sistem güvenliği açısından hayati önem taşıyan ürünlere Redington Türkiye aracılığı ile ulaşabilir, siber güvenlik konusunda avantaj elde edebilirsiniz. Corelight çözümleri arasından gereksinimlerinize uygun olanlar için hemen şimdi başvuru yapabilirsiniz.