Alanının Lideri Okta ile Tek Platformdan Kimlik Yönetimi

02.12.2021

Etkili bir kimlik yönetimi platformu olan Okta, her türlü kimliği güvenlik altına alabilmenize olanak tanır.

modern

Etkili bir kimlik yönetimi platformu olan Okta, her türlü kimliği güvenlik altına alabilmenize olanak tanır. Okta, müşteri kimliğinden çalışan kimliğine kadar her kimliği güvenlik altına alırken lokasyon, cihaz ve ağ sınırlaması olmadan stratejilerini sürdürür. Okta’nın kimlik yönetimi için kullandığı birçok çözümü bulunur. Bunlardan biri de Okta Single Sign-On platform olarak karşınıza çıkar. Okta Single Sign-On, IT uzmanlarından güvenlik ekiplerine kadar herkesin kullandığı tek oturum açma çözümü olarak bilinir. Okta Single Sign-On sayesinde daha hızlı IT entegrasyonundan oturum açma ve kullanmada artışa, yardım masası çağrılarında azalmadan sorunsuz kullanıcı erişimine kadar onlarca bulut çözümü sizinle olur.

Okta Nedir ve Ne İçin Kullanılır?

Okta, her tür kimliği güvenlik altına alma imkanı tanıyan, son derece güvenli bir kimlik yönetim platformu olarak tanımlanır. 10 binden fazla kuruluşun güvendiği Okta, kullanıcıları kaydetme, yetkilendirme ve yönetme süreçleri için yazılım ve API hizmetleri sunar. Müşteri kimliğinden çalışan kimliğine kadar herkesi Okta ile güvenlik altına alabilir; bu etkin kimlik yönetim platformundan dilediğiniz gibi faydalanabilirsiniz.
Okta sayesinde lokasyon, ağ ve cihaz sınırlamalarına takılmazsınız. Böylece tüm kullanıcılar için erişim mümkün hâle gelir. Okta, bulut tek oturum açma, XML tabanlı politika tasarımı sürecini birkaç dakikaya indirme, 5 kat daha hızlı IT entegrasyonu, dinamik sunucu erişimi, güvenli müşteri deneyimleri, kullanıcı verilerini ölçekli olarak toplama, kullanıcı erişimini yönetmede %50 düşük maliyet imkanı, akıllı erişim, profesyonel yönetim, bakım maliyetlerinde azalma da dahil olmak üzere onlarca özelliği farklı ürün portföyleri ile hizmetinize sunar. Okta sayesinde kimliği Zero Trust stratejinizin temeline alabilir; kullanıcı kaydı, yetkilendirmesi gibi süreçleri binlerce kuruluş gibi sorunsuzca gerçekleştirebilirsiniz.

Okta Single Sign-On Nedir?

Okta Single Sign-On platformu, Okta’nın altyapısındaki hizmetlerden biridir. Bu hizmet, süreçteki herkesin faydalandığı ve severek kullandığı güvenli bir bulut tek oturum açma çözümüdür. Okta Single Sign-On, beraberinde onlarca faydayı getirir ve işlemlerinizi hızlandırır. Okta Single Sign-On platformunun sunduğu faydalardan bazıları şunlardır:

1.    Okta Single Sign-On, kullanıcıların yeni bir uygulamayı benimsemesi, uygulamada oturum açması ve uygulamayı kullanma hızını yüzde 50 oranında artırır.
2.    Okta Single Sign-On ile kullanıcıların oturum açmayla alakalı yardım masası çağrılarında yüzde 75 oranında azalma sağlanır.
3.    Bu platformu satın alan işletmeler, yüzde 500 oranında daha hızlı IT entegrasyonuna sahiptir.

Okta Single Sign-On’un bu üç ana faydasına ek olarak kullanıcılara sunduğu birçok avantaj bulunur. Bir merkezi kontrol noktası sayesinde IT ekibinizin güvenliğini sağlaması ve kontrol altında tutması kolaylaşır. Kimlik deposu entegrasyonu ile herhangi bir kimlik deposuyla hızlıca bağlantı kurabilirsiniz. Aynı zamanda eşitleme işlemini de gerçekleştirebilirsiniz.

Okta’nın tek oturum açma çözümü Single Sign-On, uyarlanabilir güvenlik politikalarına sahiptir. Böylece IT ekibiniz kullanıcılarınızı daha doğru ve tutarlı politikalarla koruyabilir. Ağda bulunan kötü amaçlı oturum açma girişimleri otomatik olarak ve hızlıca tespit edilir. Yerleşik güvenlik araçlarıyla da bu erişimler anında engellenir. 

Her uygulamaya kolay bağlantı olanağı sağlayan Okta Single Sign-On, 1400’den fazla SAML ve OpenID Connect entegrasyonu sayesinde buluttan toprağa tüm süreçleri birbirine bağlar. Son kullanıcıya hareket hâlindeyken de üretken kalabilme imkanı sunan Okta, kullanıcı erişim denetimini de daha basit bir hâle getirir. Okta Single Sign-On sayesinde kullanıcılarınız bulut tek oturum açmadan en iyi şekilde faydalanır ve güvenliklerini maksimum seviyeye ulaştırır. 

Siz de Redington ile Okta Single Sign-On platform çözümüne erişebilir, bulut tek oturum açma çözümüyle hizmetlerinizi iyileştirebilirsiniz.