AWS Outpostlarına Lider Endüstriyel Veri Koruması Getirmek

06.06.2020

Hibrit bulut pazarına geleneksel yaklaşımla paradigma değişikliğini temsil eden yeni bir hizmet AWS re: Invent’te duyuruldu ve başlatıldı.

4

Hibrit bulut pazarına geleneksel yaklaşımla paradigma değişikliğini temsil eden yeni bir hizmet AWS re: Invent’te duyuruldu ve başlatıldı. Hibrit bulut, müşteriler hız, çeviklik ve rekabet avantajı üzerine kurulu bir bulut stratejisi geliştirdikçe, çeviklik (pazara sunma süresi, ölçeklenebilirlik ve bulut genişletme) için faydalar sunmanın yanı sıra karmaşıklığı ve riski de azaltabilir. İşin sonucu olarak, veri merkezi maliyetleri azaltılırken, daha iyi entegrasyona, on-premise ve bulut uygulama iş yüklerine daha çok odaklanılır.

Genel bulut dağıtım modeliyle ilişkili güvenlik, performans ve maliyet parametrelerini rasyonelleştirirken bulut iş yüklerine uygun platformu (IaaS, PaaS, SaaS) seçmek, birçok müşteri için paradoks oluyor. Müşteriler hala iş yüklerini bulut yazılım sistemine taşıyabilmek için iyi bir geliştirme yaklaşımı arıyor. Lift-and-shift, kısmi yeniden düzenleme, tam yeniden düzenleme ve kapsayıcı geliştirmeler göz önüne alındığında adaptasyon hızları yeterli olmadığından, en iyi bulut sağlayıcılar hizmet kataloglarını ve kontrol düzlemlerini müşterilerin on-premise ortamına doğru genişletecek çözümler üretiyor.

AWS Outpost Nedir?


AWS Outpost, müşterilerin on-premise ortamlarında AWS altyapısını çalıştıran, API ve müşterilerin AWS'de bugün kullandıkları altyapı araçlarından yararlandıkları yeni bir hizmettir. Aşağıdaki özelliklerle karakterize edilebilir ve tamamen yönetilebilir:

* AWS fiziksel altyapıyı sunar ve kurar.
* AWS operasyonel ve izleme gözetimini sağlar.
* AWS otomatik olarak güncelleme sağlar ve yama yapar.

Basitçe, kendi Veri Merkezinizde AWS Hizmetlerini çalıştırmak gibi düşünebilirsiniz!

Veritas Kurumsal Veri Hizmetleri Platformu ve AWS Outpost


AWS Outpostları, müşterilerin ihtiyaçlarına göre ve o ihtiyaçlara hizmet etmek için geliştirildikleri için, ağ gecikmesine duyarlı işler veya karmaşık iş yükleri için AWS hizmetleri öneriliyor. Gartner'a göre, 2022 yılına kadar AWS’nin büyük ölçekli kurumsal müşterilerinin %20'sinde özel veri merkezi ortamlarında çalışan AWS Outpostları olacak. Yeni bir platformla, ki bu noktada bu AWS Outpostları oluyor, müşterilerin veri oluşturmak için kullanacağı başka bir altyapı oluşturulur. Bu yüzden, veri yönetimi için sorular, endişeler ve ihtiyaçlar oluşur:

    • AWS Outpostlarına taşımak için hangi veriler ideal?
    • Fiziksel ve sanal uygulamamızı AWS Outpostlarına nasıl taşıyabiliriz?
    • Verilerimizin her zaman kullanılabilir olmasını nasıl sağlayabiliriz?
    • Kendimizi kesintilerden veya kaynaklarımızın tükenmesinden nasıl koruyabiliriz?
    • AWS Outpostlarında oluşturduğumuz verileri nasıl koruyoruz?
    • AWS Outpostlarında depolanan verilerin yasal gereksinimlere uygunluğundan nasıl emin olabiliriz?

Veritas NetBackup'ta geliştirdiğimiz AWS desteğini almamıza ve sıfır kod değişikliği ile bir Outpostların dağıtımını AWS Outpostlarının Veritas'a sağladıkları sayesinde yürütebiliyoruz. Veritas Kurumsal Veri Hizmetleri Platformundaki diğer ürünlere verdiğimiz desteği genişletmeyi amaçladığımız planda, bu, yalnızca ilk adımdır.

Detaylı bilgi için, basın bültenimizin tamamını okuyabilirsiniz.

[Kaynak] : Gartner, “Hibrit Bulut Stratejinizi Değiştirmek İçin AWS'yi Hazırlayın,” David Wright, Jeffrey Hewitt, Henrique Cecci, 14 Şubat 2019