Bulut İle Yönetilen, Yazılım Tanımlı Altyapıya Sahip SD-WAN ve SD Güvenliğini Hedefleme Anahtarı

06.05.2019

Edge Strategies tarafından gerçekleştirilen Avant Communications 2019 Cloud Channel Anketi'ne göre, çözüm sağlayıcıların portföylerinde yeni nesil bulut hizmetlerini bulundurmaları daha fazla veri ve ses hizmetleri satmalarına olanak sağlıyor

2

Edge Strategies tarafından gerçekleştirilen Avant Communications 2019 Cloud Channel Anketi'ne göre, çözüm sağlayıcıların portföylerinde yeni nesil bulut hizmetlerini bulundurmaları daha fazla veri ve ses hizmetleri satmalarına olanak sağlıyor. Avant'ın kanal ortaklarının iki yılda satmayı umdukları ilk dört servis; Veri Ağları (% 39), UCaaS (% 67), SD-WAN (% 61) ve Hizmet Olarak Güvenlik (% 45) - 5G ve gelecekte hızla büyümesi beklenen LOT'u kapsıyor.

Bulut, SD-WAN ve SD-Güvenlik’in hızlı büyüme için çözüm sağlayıcıları arasındaki bağlantı, Versa Networks’ın Versa Titan'ı piyasaya sürmesi için bir potansiyel sunuyor. Versa Titan, piyasa-yapıcı VAR'lar, yönetilen servis sağlayıcılar ve orta ölçekli pazar son-müşteri bazlı işletmeler için tasarlanmış, bulut tarafından yönetilen bir SD-WAN ve güvenlik hizmetidir.

Bugün çözüm sağlayıcılarının iş yerlerinde uygulamak zorunda oldukları tüm eski yapı, Versa Titan'ın kanal için çözdüğü asıl sorun olan daha basit bir metodolojiye evrilmelidir. Versa Titan, kanal ortaklarının ağı basitleştirmek, WAN dağıtımlarını ölçeklendirmek ve müşteri işlemlerini kolaylaştırmak için ihtiyaç duyulan araçları ve hizmetleri otomatikleştiriyor. Bunu çok daha düşük bir maliyetle ve pazara daha hızlı ulaştıracak bir şekilde yapıyor.

Versa kuruluşundan bu yana, iki büyük strateji belirledi: Birincisi, kuruluşlar bu site aracılığıyla doğrudan İnternet'e bağlanırken WAN siteden siteye ve siteden bulut yapı güvenliğine ihtiyaç duyulacaktı; ikincisi, hizmet sağlayıcılarla birlikte piyasaya sürülecek bir strateji için çok hostlu bir NFV platformu oluşturmak, uzun vadede karşılığını alabilmekti.

Versa Titan, güvenlik kusurlarına ve güvenlik açıklarına görünürlük sağlamak için SD-WAN ve yazılım tanımlı yönetim araçları, otomatik bir şekilde uygulama açıklığı, uygulama davranışı, ağ performansı ve bant genişliği kullanımı gibi her iki stratejiden de yararlanır; böylece çözüm sağlayıcılar için gereken yapay zekayı, BT çözümleri için güvenilir danışman olarak konumlandıran verileri ve analitiği kontrol eder.

Versa teknolojisi geleneksel olarak kurumsal müşteriler için, iş yeri koşullarına görünürlük ve bağlamsal farkındalık sunarak; daha derin görünürlük ve aslında kontrolün ihtiyaç duyulan şey olduğunu ortaya koyarak fark yarattı. Bugün bu görünürlük ve kontrol kalibresine erişmek için daha da geniş bir cihaz kaynakları, servis zincirleri, yazılım lisansları, izleme konsolları ve bakım destek sözleşmeleri gerekir. Versa, bilgi anlamında çoğu SD-WAN satıcısının sahip olamayacağı ölçüde bir zenginliğe sahiptir. Versa'nın misyon temeli de göz önünde bulundurulduğunda tamamen uçtan uca görünür bir hizmet sunmaktadır. Versa'nın WAN kullanıcıları, uygulama davranışı dahil olmak üzere bir dizi faktörü göz önünde bulundurularak hizmet almaktadırlar: kullanıcı deneyimi, cihazlar, trafik türleri ve daha fazlası.

Versa, yeni Versa Titan bulut hizmetiyle hala tüm Secure Cloud IP yazılım sermayesini sağlıyor, ancak bunu kanal ortakları için daha erişilebilir olarak yönetilebilecek bir pakette bulut tabanlı bir teklif ile kullanıcılara sunuyor. Bu da, Versa Titan'ın orta ölçekli pazar ihtiyaçlarını karşılayabildiği anlamına geliyor. Versa, yeterli BT insan kaynağı olmayan işletmeler için, eski ağ hizmetlerinin karmaşıklığını, maliyeti ve dijital ayak izini azaltarak entegrasyon engellerini ortadan kaldırır.

Elektronik sürücü, SD-WAN için, uygulamada doğrudan görüş sağlamak ve iş yerlerinin direkt-internet izlerini kullanarak çoklu bulut sistemine hızlı bir geçiş imkanı sağlar. Güvenlik, herhangi bir yayılım için göz önünde bulundurulması gereken bir konu olduğundan, SD-WAN çözümleri, internet sayfasına hızlı ama güvenli bir biçimde eklenebilen sistemler yerine çekirdek yapıda, yerleşik güvenlik işlevlerine sahip çözümler sunar. Yeni yapılan bir IDC Teknoloji Spotlight araştırmasına göre, işletmelerin ofislerin altyapısından merkezi olarak yönetilen diğer unsurları birleştirmek istediklerini belirledi. Bu sanal ağ fonksiyonlar (VNF'ler) arasında şunlar örneklenebilir: yönlendirme, SD-WAN, güvenlik, ses, video veya diğer kritik iş uygulamaları için uygulamaya özel optimizasyon, entegre Wi-Fi ve LTE.

IDC, yeni trendin şöyle olduğuna inanıyor: Kuruluşlar, uzaktan ve ofislerinden, tüm işlevlerin yayılımını ve yönetimi basitleştiren platformlar arıyor. 2018'de yapılan bir IDC araştırması, dünyadaki işletmelerin %40'ının ilk SD-WANları kullandığını ve kurumsal WAN kullanımı tercih edenlerin %95'inin önümüzdeki iki yıl içinde SD-WAN'a yatırım yapmayı planladığını ortaya koydu. Ağ sıkıntıları devam ederken, özellikle yayılmış aplikasyonları güvence altına almak ve bulut geçiş stratejileri uygulamak için işletmeler, yayılım ve yönetimin karmaşıklığını ayrıca maliyetini azaltan bir sonraki teknoloji dalgasına, ilk SD-WAN’ın da ötesinde bakıyorlar.

İşletmelerin yayılım modelleri, internet ağının iş yapmak için ne kadar kritik olduğuna, WAN'ın yapısına, tasarımına, yayılımına ve yönetilmesine göre mevcut yeteneklerin, gelecekteki duruma da bağlı olarak büyük ölçüde farklılık göstermesi gerekeceğinin farkında olunmalıdır:

• Ağları dijital stratejilerinin temel bir parçası olarak gören, derin mühendislik ve işletme özelliklerine sahip sofistike BT organizasyonlarına sahip olan büyük global şirketler, genellikle kurumsal ofisleri için birden fazla türden bileşen kullanarak oluşturulmuş bir DIY modeli seçmeyi tercih ediyor.

• Yetenek ve uzmanlık çokluğuna erişememiş küçük BT organizasyonlarına sahip birçok işletme, sistem entegratörleri (SI), iletişim servis sağlayıcıları (SP'ler) veya yönetilen SP'ler tarafından sağlanan tam-yönetimli bir hizmet aracılığıyla dış kaynak destekli bir yaklaşımı tercih eder.

• Orta ölçekli pazar girişimcilerinin büyük bir kısmı, kurum içinde çok az sayıda BT ekibine sahiptir. İşletmeleri ağa bağlı tutmak ve altyapıları güvence altına almak, ve şirket içinde sahip olunması gereken kaynak ve becerilerden yoksun olabilirler.

Versa Titan, kitlesel pazarları, kurumsal WAN'ları ve iş yerlerini merkez alarak yöneten SP'leri, VAR'ları ve SI'ları güçlendiren, yeni bir bulut tarafından yönetilen SD platformudur. Bu platform, orta ölçekli işletmelerin, sezgisel bir kullanıcı portalı, entegre olmuş bir destek portalı; yönetim için gerekli mobil bir uygulama ile birlikte, Versa’nın Güvenli Bulut IP yönlendirme, SD-WAN, güvenlik ve analitik gibi hizmet paketlerinin tam işlevselliğine erişmelerini de sağlar.