Endüstriyel Nesnelerin İnterneti ve Artırılmış Gerçeklik

05.11.2020

Endüstriyel Nesnelerin İnterneti, ürünleri ve organizasyonları canlandırdıkça hızlı bir şekilde kuluçka döneminden çıkıp üretime geçiyor

abstract

Endüstriyel Nesnelerin İnterneti, ürünleri ve organizasyonları canlandırdıkça hızlı bir şekilde kuluçka döneminden çıkıp üretime geçiyor. Artırılmış Gerçeklik ise insan merkezli dijital arayüz olarak fiziksel bir çevreye giriyor. Bu teknolojiler yaşam döngülerinde kendi olgunluklarına erişirken, nesnelerin interneti ve artırılmış gerçeklik hem fiziksel hem de dijital dünyada geleceğin kazançlı bir fırsatı olarak ortaya çıkıyor.

Yapılan yeni bir araştırma, IoT ve AR’nin birbirini tamamlayıcı parçalar olduğunu destekliyor. Whitepaper, IoT'yi şu an benimseyenlerin % 80'inden fazlasının AR olasılıklarını değerlendirmeyi planladığını ve AR uygulayıcılarının % 76'sının kullanım senaryolarına IoT'yi eklemenin ek bir değer olduğu konusunda hemfikir.

Endüstriyel Nesnelerin İnterneti ve Artırılmış Gerçeklik Ağır Sanayide Ortak Noktada Buluşuyor

Ağır sanayi operasyonlarında ürünlerin ve varlıkların tutarlı performansı, kritik günlük ölçümleri yönlendirir. Üreticiler, üretim hatları boyunca varlıkların çalışma süresini sürekli olarak izlerken, kamu hizmetleri gibi endüstriyel donanımların son kullanıcıları da aynı şeyi yapıyor. IoT, bu karmaşık endüstrilerde yaygın olarak kullanılan eski makineleri endüstriyel bağlantı ile birleştirir ve güçlü IoT platformları, bu kazançlı verileri farklı kullanım durumları, roller ve uygulamalar için demokratikleştirir.

Nesnelerin İnterneti ve Artırılmış Gerçeklik Kapasitesi

IoT ve AR'nin bu dikeyleri nasıl ve nerede etkileyeceğini ve etkinleştirecekleri güçlü kullanım örneklerini tam olarak belirlemek, bir iş senaryosu geliştirmek için önemli bir uygulamadır. IoT + AR kullanım senaryosunu üç yetenekte bir araya getirebiliriz:

Görselleştirme ve Etkileşim: Ürün tasarımı, tüketici navigasyonu, eğitim.

Teşhis: Ekipman izleme ve teşhis, bina/tesis muayenesi, sigorta talepleri.

Eylem: Operatör çalışma talimatları, sipariş toplama, uyarı ekranları.

AR Cihaz Kabulü Hızla Değişiyor

Artırılmış gerçeklik (AR) donanımıyla ilgili söylentiler, ürün duyuruları ve kulaklıklara yönelik yeniliklerin pazar çapında dikkat çekmeye devam etmesi nedeniyle kaçınılmaz. Benimseyenler şu anda akıllı telefonlar, tabletler ve bu yeni kulaklıkların bir karışımını kullanıyor ve bu da AR sağlayıcılarının artan seçenek yelpazesini desteklemek için çok önemli hale getiriyor.

Özetle, değişim ihtiyacının arttığı ve teknolojinin bunu yapmak için en umut verici yolu sağladığı sanayi kuruluşları için her şey giderek daha açık hale geliyor. IIoT ve AR, hızla büyüdükçe ve gerçek dünya kullanım durumlarına dönüştükçe, bağımsız olarak muazzam bir değer sergiliyor. Bununla birlikte, ikisini iç içe geçirme fırsatı, endüstriyel işletmeleri dönüştüren ve fiziksel ve dijital dünyalar arasında sorunsuz bir birlikte çalışabilirlik yaratan benzeri görülmemiş bir değer yaratacaktır.