Karmaşayı Basitleştirmek

07.12.2017

LinkPlus olarak temsilcisi olduğumuz teknoloji devlerinin çözümleri ile müşterilerimizin içinde bulundukları karmaşayı çok basitmişçesine yönetmelerine yardımcı olmayı hedefliyoruz

6

LinkPlus olarak temsilcisi olduğumuz teknoloji devlerinin çözümleri ile müşterilerimizin içinde bulundukları karmaşayı çok basitmişçesine yönetmelerine yardımcı olmayı hedefliyoruz. Çünkü bugünün en önemli ihtiyacı bu: Karmaşayı basitleştirmek!

Teknoloji geliştikçe, cihazların kullanımı basitleştikçe hayatımızı eskisine göre daha karmaşık hale geldiğini siz de düşünmüyor musunuz?

İş ve günlük yaşamımızda yönetmemiz gereken şeylerin sayısı hızla artıyor. Her gün vermemiz gereken çok sayıda karar var.

Günlük Hayatın Karmaşası

Günlük yaşamımızdaki listeye bakınca karmaşayı görmek mümkün. Hepimiz internet, elektrik, su, doğalgaz, tv, telefon, cep telefonu, sigorta, sağlık hizmetleri alıyoruz. Bir de bunların üzerine ekleyebileceğimiz, internetten aldığımız spotify, netflix gibi aboneliklerimiz ve giderek yaygınlaşan güvenlik hizmetleri de var. Hepsi için yıllık/aylık anlaşmalar yapıyor, kampanyaları takip ediyoruz. O şirket mi daha iyi buna mı geçsem araştırmaları için ciddi zaman harcıyoruz. Hangi kredi kartı daha çok kazandırıyor, uçak milim ne kadar birikmiş, hangi tatili ne kadar önceden planlarsam avantajlıyım...

Yönetilecekler listesi böyle uzayıp gidiyor. Üstelik bu servislerin bazıları haneye, bir çoğu da bireye özel verildiği için liste hayli kabarık!

Oysa faturaları yönetmek, tüketimi planlamak, 70’lerde, 80’lerde ne kadar kolaymış: Elektrik, su, ısınma, sabit telefon, apartman aidatı. Bitti. Okul ödemesi, servis ödemesi yok.

İş Hayatında Karmaşa

Durum kurumsal yapılar, şirketler için de farklı değil. Hele BT departmanları kendi içinde ayrı bir dünya... Dış kaynak kullanımı, bulut çözümleri, bütünleşik sistemler işi bir miktar çözüyor gibi görünse de bazı durumlarda daha da karmaşık hale getirebiliyor. Üst üste, uc uca eklenen sistemler, güvenlik sorunları, her geçen gün daha da artan depolama ihtiyaçları... Sosyal medyada görünürlüğü sağlama, bu görünürlüğü yönetme ve itibarı 360 derece koruma zorunluluğu... Yenilikleri takip etme ve hayata geçirme hızının sürdürülebilir bir şekilde korunması...

70’lerde ve 80’lerde şirketler için de hayat çok kolaymış: Elektrik, su, ısınma, telefon/faks, giderleri, personel giderleri, seyahat giderleri, üretim giderleri (hammadde, yarı mamül, mal), pazarlama/reklam giderleri (tek kanallı TV, radyo, gazete, yılda bir-iki fuar), dağıtım/lojistik giderleri. Bitti.

“Pardon, teknolojinin hayatımızı kolaylaştırması gerekmiyor muydu?”

Evet. Aslında kolaylaştırıyor da... Ama yeni zorluklar icat ederek...

İçinde bulunduğumuz ikilemi açıklamak için “karmaşıklaştırma-basitleştirme” uçlarında bir salınım halinde olduğumuzu düşünebiliriz. Teknoloji bizi, karmaşıklıktan basitliğe, basitlikten karmaşıklığa bir döngü içerisinde tutuyor. Büyük devrimlerle, oyunu kökten değiştiren icatlar ve inovasyonlarla bu döngü içerisinde gelişiyoruz, evrimleşiyoruz. Dünün zorlukları giderek ortadan kaybolur hatta unutulurken, yönetmemiz gereken yepyeni meselelerimiz oluyor.

“Teknolojinin Karmaşıklaştırdığını Teknoloji Basitleştirir”

İşte biz karmaşadan basitliğe basitlikten karmaşaya salınırken, IT devleri şimdilerde Nesnelerin İnterneti’ne, Big Data’ya, analitiğe, akıllı ve kendi kendisine öğrenen sistemlere, robot teknolojilerine yatırım yapıyorlar ve hayatı gerçekten kolaylaştıracak yeni hizmet modellerine kapı açıyorlar. Google, Amazon gibi hayatımızın tam ortasında yer alan internet dünyasının yıldızları, temsilcisi olmaktan gurur duyduğumuz Oracle, Splunk, TrendMicro, Hitachi, RedHat, Versa Networks gibi daha pek çok tanınmış donanım ve yazılım dünyasının devleri, bu alanlara yaptıkları yatırımlarla, “kolay kullanım”ın yeniden tanımlandığı farklı bir geleceği yapılandırıyorlar.

“Karmaşayı Çok Basitmişçesine Yönetmeniz İçin Buradayız”

Geleceği görmeye çalışmak, bütün bu karmaşayı çok basitmişçesine yönetmek zorunda olduğumuz bu dönemde en önemli zorunluluklarımızdan biri... LinkPlus olarak temsilcisi olduğumuz teknoloji devlerinin çözümleri ile müşterilerimizin geleceği görmelerine, o gelecekte yer almalarına ve içinde bulundukları karmaşayı çok basitmişçesine yönetmelerine yardımcı oluyoruz.