Linux Nedir? Red Hat Enterprise Linux Ne Gibi Avantajlar Sunar?

05.11.2020

Linux dünyada en çok kullanılan açık kaynaklı işletim sistemidir. İşletim sistemi, sistem donanımı ve kaynakları arasında iletişim kurulmasına izin veriyor.

linux Operating Systems

Linux dünyada en çok kullanılan açık kaynaklı işletim sistemidir. İşletim sistemi, sistem donanımı ve kaynakları arasında iletişim kurulmasına izin veriyor. Açık kaynaklı olduğu için kapalı kaynaklı platformlara göre daha fazla esneklik ve daha kolay ölçeklenebilme imkanı sunar. Red Hat Enterprise Linux platformu, dünyadaki en önemli Linux platformları arasında sayılabilir. 

Linux Nedir?

Linux, ilk defa 1991 yılında ortaya çıkan Linux çekirdeği(kernel) üstünde çalışan açık kaynak platformudur. İlk tasarımda UNIX’e benzer olması amaçlanmıştır. Ancak zaman içerisinde evrim geçirerek  telefonlardan süper bilgisayarlara kadar birçok farklı alanda kullanılmaktadır. Red Hat Enterprise, Linux’un ticari dağıtıcılarından birisidir. 

Linux işletim sisteminde GNU araçları gibi temel bileşenler yer alır. Bu araçlar sayesinde kullanıcılar çekirdek tarafından sağlanan kaynakları yönetir ve kullanırlar. Ayrıca ek yazılımlar yüklenebilir, performans konfigürasyonu gerçekleştirilebilir ve güvenlik ayarları yapılabilir. Linux içinde çekirdek, sistem kullanıcı alanı ve uygulamalar bulunur. 

Linux, GNU Genel Açık Lisans altında ücretsiz olarak sunulur. Hem profesyoneller hem de hobi amacıyla kullanan kişiler tarafından rahatlıkla kullanılabilir. Red Hat Enterprise, bir işletmenin farklı ortamlarda yaptığı her şey için standart işletim ortamı sunar. 

Red Hat Enterprise Linux Ne Gibi Avantajlar Sunar?

Red Hat Enterprise Linux, dünyadaki lider Linux platformları arasında yer alır. Red Hat Enterprise Linux platformunun avantajları şu şekilde sıralanabilir:

•    Red Hat Enterprise Linux platformu, hibrit bulut altyapısını dünyadaki yüz binlerce uç düğümüne taşır.
•    İşletim sistemi güncellemeleri nedeniyle meydana gelen iş yükü kesintileri en aza indirilir. 
•    Sistem güncellemeleri daha verimli olarak aktarılır. 
•    Otomatik durum kontrollerine izin verir. 
•    İzinsiz girişlere karşı mücadele ederek sistem uyumunu kontrol eder.
•    Adminler uygulamaların otomatik olarak uygun kriptografi paketini kullanması için tüm sistemi kapsayan güvenlik politikası algoritma kriterlerini belirler. 
•    Entegre çözümlerle karmaşık sistemlere kolaylıkla yönetilir. 
•    Dahili yönetim bileşenleri sayesinde birden fazla kullanıcıya birden fazla uygulama versiyonu sunulabilir. 
•    Red Hat Enterprise Linux platformu hem diğer Red Hat ürünleri hem de diğer sağlayıcıların ürünleriyle uyumlu olarak çalışır.