Okta ile Single Sign-On

03.06.2022

Single Sign-On işlemlerini kolaylaştıran Okta ile etkili kimlik yönetimi çözümleri de elde edebilirsiniz.

modern

Tek Oturum Açma olarak da bilinen Single Sign-On (SSO), bir uygulama üzerinden oturum açtıktan sonra farklı uygulamalarda da otomatik olarak giriş yapmayı ifade eder. İsmini kullanıcıların sadece bir kez oturum açmasından alan bu sistem, şifre ve kullanıcı adı gibi bilgilerin defalarca girilmesine ihtiyaç duyulmamasını sağlar. Böylece zaman kaybı yaşamadan farklı platform ve uygulamalar üzerinde başarılı bir şekilde oturum açabilirsiniz. Single Sign-On işlemlerini kolaylaştıran Okta ile etkili kimlik yönetimi çözümleri de elde edebilirsiniz.

Single Sign-On ve Pratik Özellikler

Günümüzde sıklıkla kullanılan dijital medya platformlarına giriş yapabilmek için oturum açmak gerekir. Sürekli olarak kullanıcı adı, e-posta adresi ve şifre gibi bilgileri girmek zaman kaybı yaratabilir. Aynı zamanda bu tür karmaşık giriş bilgilerini sürekli akılda tutmak da mümkün olmayabilir. Çalışmalarınızı bu tür aksaklıklarla yavaşlatmamak için Single Sign-On uygulamasından yararlanabilirsiniz. Bu uygulama, AdSense, YouTube ve Google Analytics gibi platformlarda eş zamanlı olarak oturum açma işlemi gerçekleştirmek için pratik çözümler sunar. Herhangi bir Google uygulamasında oturum açtığınızda diğer Google ürünlerine kolaylıkla erişim sağlayabilirsiniz. Aynı şekilde bu uygulamaların herhangi birini kapattığınızda diğer oturumlarınız da kapatılır. Single Logout olarak da bilinen bu özellik sayesinde hizmet ve uygulamaları sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz. Pratikliğin yanı sıra güvenli bir kullanım da sunan Single Sign-On, kimlik yönetimi ve kontrolü konusunda gelişmiş çözümler yaratır.

Kimlik Yönetimini Kolaylaştıran Detaylar

Kişisel verilerin korunması adına dijital kanallarda kullandığınız giriş bilgilerinin kimlik doğrulama sistemleri ile kontrol altında tutulması oldukça önemlidir. Single Sign-On özelliği bu açıdan da tercih edilebilir. Single Sign-On ile kimlik doğrulaması gerektiren platformları kullanırken oturum açma aşamasında kimlik doğrulama alanına yönlendirme yapılır. Kimlik doğrulama alanında oturum açmışsanız yeniden giriş yapmanıza gerek duyulmadan orijinal alana ulaşabilirsiniz.  Kimlik doğrulama sürecinde herhangi bir sorun yaşanırsa bu işlemi tekrarlamak gerekir. Böylece güvenli bir şekilde oturum açılması sağlanır. İşlem başarılı olduğunda aynı anda çok sayıda hizmet, servis ve uygulama için kullanıcı girişi yapılabilir.

Etkili Entegrasyon Çözümleri

Kimlik güvenliği konusunu ön planda tutan bir platform olan Okta, çalışan kimliklerinden müşteri bilgilerine kadar kritik kimlik verilerinin güvenliğini sağlamayı amaçlar. Bu kimlik yönetimi platformunun sağladığı Single Sign-On özelliği pratik entegrasyon çözümleri de sunar. Okta güvenlik alanında çalışan ekipler, IT uzmanları ve bu alanlarla ilgilenen diğer kişilerin çalışmalarını kolaylaştıran bulut çözümlerine sahiptir. Single Sign-On özelliği yardım masası çağrılarının azalmasına yardımcı olduğu gibi IT entegrasyonu için de kritik önem taşır. Böylece IT etkinlikleri hız kazanarak bu departmanların verimli çalışmalara imza atması sağlanabilir. Single Sign-On aynı zamanda kullanıcıların yeni uygulamaları benimsemesine de yardımcı olur. Bu özellikten yararlanan kullanıcılar, oturum açma hızında belirgin bir artış elde edebilirler.

Olumlu Geri Bildirimler İçin Okta

Kullanıcı bilgilerini doğrulamaya yardımcı olan Okta, güvenli ve sorunsuz müşteri deneyimleri için pratik özellikler sunar. Okta’nın sağladığı Single Sign-On çözümü ile oturum açma işlemlerini zaman kaybetmeden tamamlayabilirsiniz. Bulut tabanlı bir sistem üzerinden çeşitli platformlarda oturum açmayı destekleyen Okta, departmanlar arası işlemlere hız kazandırdığı gibi müşteri portföyünüzden gelen geri bildirimleri de olumlu yönde etkiler. Ayrıca müşteri kayıt ve şifre sorunlarına ilişkin maliyetlerde azalma da sağlayabilir. Bu sorunların çözümü için harcanan zamandan da tasarruf elde etmek kolaylaşır. Redington hizmetlerinden biri olan Okta’yı tercih ederek Tek Oturum Açma işlemlerini pratik bir şekilde tamamlayabilir ve çalışmalarınıza hız kazandırabilirsiniz.