Red Hat ile ''Dijital Dönüşüm Nedir?

15.01.2018

Verilerin hızlı şekilde işlenebilmesi ve analizi gibi avantajlar, zaman içerisinde toplanan verinin büyüklüğü ve yetersiz altyapılar nedeni ile dezavantajlar haline geldi.

1

Teknoloji dünyasında son dönemde en sık şekilde duyduğumuz terimlerden biri de dijital dönüşüm. Büyük ölçekteki uluslararası firmalardan yerel işletmelere kadar herkesin gündeminde olan konu hakkında doğru bilgilere erişmek ise oldukça zor.

Dijital Dönüşüm Hakkında

Geçtiğimiz 15 yılda önlemez şekilde büyüyen ve gelişen dijital sektörler, beraberinde birçok avantajı da getirdi. Verilerin hızlı şekilde işlenebilmesi ve analizi gibi avantajlar, zaman içerisinde toplanan verinin büyüklüğü ve yetersiz altyapılar nedeni ile dezavantajlar haline geldi.

Dijital dönüşüm süreçleri, en güncel teknolojileri aktif olarak kullanarak bir işletmenin tüm süreçlerinin optimize edilmesini sağlayan geliştirmeler olarak öne çıkıyor. Her bir marka, kendi vizyonu ve misyonu çerçevesinde oluşturduğu dijital dönüşüm stratejisi sayesinde modern dünyanın getirdiği avantajlardan yararlanabilir.

Büyük Veri (Big Data) olarak adlandırılan ve belirli kriterler dahilinde toplanarak kategorize edilen yüksek boyuttaki verilen doğru şekilde analiz edilmesi, firmanızın süreçlerinde yaşanan tüm aksaklıklar ve yapılması gereken geliştirmeler konusunda ilk elden bilgi almanızı sağlar. Bu veriler tüketicilerin davranış ve alışkanlık verileri olabildiği gibi, ürettiğiniz cihazların performans gösterge verileri ya da üretim bandınızda kullandığınız cihazların enerji tüketim seviyeleri de olabilir.

Dünyanın önde gelen teknoloji devlerinden biri olan Red Hat, tüm verilerinizi barındırabileceğiniz Bulut araçların ve platformların yanı sıra; dinamik uygulamalarınızı çalıştırabileceğiniz container altyapılarını ve araçlarını da bulabileceğiniz pek çok ürün sunmaktadır.

Her bir süreç için özenle ve dikkatle tasarlanması gereken dijital dönüşüm stratejileri, işletmenizin yaşayabileceği darboğazları ve aksaklıkları da öngörebilmenizi ve en optimal çözüm seçeneklerini belirlemenizi sağlar.

Dijital dönüşüm hakkında hazırladığımız videoda; bu alanda en çok kullanılan cloud, big data, container, devops ve açık – kapalı kaynak kod terimlerini açıklamaya, kullanım amaçları ile ilgili bilgi vermeye çalıştık. Red Hat ürün ve çözümleri hakkında daha fazla bilgi almak için tıklayın.