Siber Savunma ve Kullanıcı Memnuniyeti İçin Parolasız Kimlik Doğrulama

06.06.2019

Şifreler, yaygın olarak kimlik doğrulaması için kullanılmamalarına rağmen, işletme güvenliğindeki en zayıf halka olmuştur ve en zararlı veri ihlallerinde büyük bir rol oynamaktadır.

1

Şifreler, yaygın olarak kimlik doğrulaması için kullanılmamalarına rağmen, işletme güvenliğindeki en zayıf halka olmuştur ve en zararlı veri ihlallerinde büyük bir rol oynamaktadır. Siber saldırılarda kullanılan çeşitli cihazlar ve bulut aplikasyonlarındaki hızlı büyüme; taktikler, teknikler ve prosedürlerle (TTPler) ile birleşince, güvenlik duvarlarının sürdürülebilir güvenliğini imkansız kılmıştır.

Şifre kullanarak kimlik doğrulamadaki başarısızlıklar, saldırılarda artışa ve saldır-ele geçir (ATO) tekniğinde gelişmelere neden olmuştur. Bu sebeple, güvenlik bilincine sahip işletmelerin çoğu, siber saldırı riskini azaltabilmek adına düzenli aralıklarla şifre değiştirmesi yaparlar.


 

Parolasız Kimlik Doğrulama Pazar Payı Ediniyor

Gartner yakın zamanda, 2019 için en üst düzey güvenlik sistemi ve risk yönetimi trendinin parolasız kimlik doğrulama olduğunu vurguladı: “Parolasız kimlik doğrulaması pazar payı edinmeye başladı”. (Gardner Basın Bildirisi, “Gartner Identifies the Top Seven Security and Risk Management Trends for 2019”, March 5, 2019)

Rapor, mevcut biyometrik kimlik doğrulama methodunun, müşteri talebi ile geliştirildiğini vurgulamaktadır.

Firma yöneticileri güvenlik, risk ve kimlik doğrulama için şifresiz, mobil merkezli ve güçlü çözümler aramaktadır. Çünkü yetkili kullanıcıların, cihazların ve uygulamaların, işletme kaynaklarına firma dışından da erişebilmesi istenmektedir.

Güçlü Kimlik Doğrulama

İşletmeler, mobil merkezli ve ticari temin edilebilirliği olan biyometril kimlik doğrulama yöntemleri ile hızlı şifresiz kimlik doğrulaması yapabilirler.

Kullanıcıları biyometrik olarak mobil cihazlarına bağlayan şifresiz yöntemler, daha güçlü kimlik doğrulaması sunar. Bu, sadece güvenliği arttırmakla kalmaz, aynı zamanda kullanılabilirliliği de geliştirir. Daha yüksek verimlilik sağlar ve daha az toplam işletme maliyeti (TİM) oluşturur.

Biyometrik kimlik doğrulamalı mobil merkezli çözümler gibi parolasız kimlik doğrulama yöntemleri, istenilen kullanıcı deneyimi sunar.

Oturum Açmadan Giriş: Mobil Merkezli Parolasız Kimlik Doğrulama

Bildiğimiz gibi, parolaların gizliliği kolayca ihlal edilebilir. Kullanıcıların bu parolaları yönetmesi ve saldırıları engellemesi kolay değildir. Bu nedenle, MobileIron, oturum açmadan giriş yöntemi ile kullanıcıları bu problemlerden kurtarmak istemiştir.

Oturum açmadan giriş yöntemi, kullanıcı deneyimini geliştirirken, parola gerekmeksizin işletme kaynaklarına tüm cihazlardan güvenli bir şekilde erişme olanağı sağlayacak güvenlik çözümleri de sunmaktadır. MobileIron parolaları, kullanıcıların mobil cihazlardaki kimlikleri ile değiştirerek, parolasız kimlik doğrulamayı mümkün hale getirir.

Parolasız oturum açma, güvenlik sektöründeki lider firmaların bugünün dijital ticaret taleplerine cevap verebilmek için geliştirdikleri, ancak başarısız olmuş eski bir yaklaşımdan ilham alınarak geliştirilmiştir. Başlangıçta Forrester Research tarafından geliştirilen etkili “Sıfır Güven” konseptinden esinlenilmiştir.

Bulut ve mobil merkezli kullanım durumunda ortaya çıkabilecek tehditleri etkin bir şekilde azaltabilmek için geçtiğimiz günlerde MobileIron sıfır güven kurumsal güvenliği platformunu tanıttı. Bu platform, mobil cihazlardan işletme kaynaklarına güvenli bir şekilde erişebilebilmesi için kimlik doğrulama sağlamaktadır.

MobileIron ile cihazınız, işletme kaynaklarına güvenli erişim için kimliğiniz olmaktadır. Böylece kullanıcılarınızın tümü (çalışanlar, iş ortakları, stajerler), herhangi bir yerden veya cihazdan bir uygulamaya veya hizmete güvenli bir şekilde erişebilmektedir.

Nihayet şifreleri devre dışı bırakabilir, şifre hatırlamak için bir yere yazma zorluğuna veda edebilirsiniz. Tüm cihazlarınızda güvenli bir kullanıcı doğrulama deneyimi yaşayabilirsiniz. Ayrıca, parolasız oturum açma yaklaşımı, kurumsal veri ihlallerinin en önemli nedenlerinden birini de ortadan kaldırmaktadır.

Parolasız Olmaya Hazır Mısın?

Artık mobil merkezli, sıfır güven kurumsal güvenliği ile parolasız oturum açmak için parolalarınızdan kurtulabilirsiniz. Bugün başlamak için bir Mobil Iron uzmanıyla görüşün!