Sürdürülebilir Büyüme için Konteyner Yönetiminde Red Hat OpenShift'i Tercih Edin

06.02.2022

Konteyner sistemleri yapılandırma, izolasyon ve taşınabilirlik gibi konularda hızlı ve etkili çözümler üretmenize yardımcı olur.

server room

Dijital dönüşüm, büyüme ve sürdürülebilirlik söz konusu olduğunda konteyner (container) sistemlerinden bahsetmek gerekir. Sistemden izole edilen, bir ya da birden fazla işlem kümesi olarak tanımlanan konteyner, test ortamlarının artırılmasına ve geliştirme hatlarının hızlı bir şekilde çalışmasına yardımcı olur. Konteyner sistemi, kullanım kolaylığı ve sağladığı avantajlar sayesinde BT güvenliğinden iş yönetimine kadar pek çok alanda popüler bir yere sahiptir. Siz de bu sistemlerden yararlanarak şirketinizin büyüme hacmine katkıda bulunabilecek pratik bir sistemle buluşabilirsiniz.

Konteyner Yönetimi ve Çok Yönlü Avantajlar

İş yönetimi sağlarken, uygulama ve yazılım geliştirirken tüm dosyalara ve kütüphane gibi depolama alanlarına ihtiyacınız olabilir. Tüm üretim sürecinde bu araçlardan aktif olarak yararlanmanız gerekebilir. Konteyner sistemi sayesinde konfigürasyon dosyaları, RPM paketleri ve diğer kütüphane belgeleri erişiminize sunulur. Konteyner araçlarından yararlanarak işletim sistemlerinin yeni kopyalarını yüklemek zorunda kalmazsınız. Böylece zamandan tasarruf ederek çalışmalarınızı rahat bir şekilde sürdürebilirsiniz.
Konteyner sistemleri yapılandırma, izolasyon ve taşınabilirlik gibi konularda hızlı ve etkili çözümler üretmenize yardımcı olur. Konteynerlerin amacı, çalışma süreçlerinin hızlı bir şekilde geliştirilmesine katkıda bulunmaktır. Bu sistemler aynı zamanda sürdürülebilirliği de destekler. Böylece şirketlerin büyüme hacmine önemli katkılarda bulunurlar.

Gerçek Zamanlı Veri Akışından Yararlanın

Şirket personeli arasında gerçek zamanlı veri akışının sağlanması çalışmalara hız kazandırır. Ancak tüm veri akış sürecinin güvenli kanallar aracılığıyla sürdürülmesi gerekir. Bu sayede verilerin kötü amaçlı kişi ve yazılımlar tarafından çalınma riski engellenebilir. Gerçek zamanlı ve güvenli veri akış özelliği sunan konteynerler, şirketlerin ihtiyaç duyduğu doğrultuda ölçeklenebilir çözümler sunar. Böylece çalışmaların sürdürülebilirliği desteklenir. Zaman kaybı ve gecikmeler yaşanmadan tüm çalışmalara hız kazandırılabilir.
Konteyner güvenliği söz konusu olduğunda iç içe geçmiş pek çok platformdan bahsedilebilir. Konteynerin bağlantı kurduğu tüm platformların yüksek güvenlik önlemleri ile korunması gerekir. Böylece veri kaybı ve zararlı yazılım riski gibi sorunların önüne geçebilirsiniz. Red Hat veri dağıtım ortamları, veri tabanı, kurumsal güvenlik araçları ve ilkeleri ile size bütünleştirilmiş çözümler sunar. Red Hat OpenShift ile şirketinizin ölçeğine ve ihtiyaçlarına uygun konteyner çözümleri elde edebilirsiniz. Güvenli ve çok yönlü entegrasyon çözümlerine ulaşarak çalışmalarınızı hızlı ve pratik bir şekilde yönetebilirsiniz.

Sürdürülebilir Büyüme için Sınırsız İnovasyon

Red Hat OpenShift, konteyner çözümleri konusunda size çok sayıda avantaj sağlar. Bu konteyner sistemi ile daha fazla uygulama geliştirme verimliliği elde edebilirsiniz. Aynı zamanda IT ve BT altyapılarının yüksek performansla çalışmasını sağlayabilirsiniz. Bu sistem operasyon maliyetini azaltma sürecinde de etkilidir. Çünkü çok yönlü inovasyon ve entegrasyon uygulamalarına sahiptir. Operasyon maliyeti için ayırdığınız bütçeyi şirketinizin farklı departmanlarına yönlendirerek sürdürülebilir çalışmalara imza atabilirsiniz. OpenShift, yatırımlarınızdan daha fazla kar etmeniz için de avantajlı bir sistemdir. Bu sistemden yararlanarak 5 yıl içinde %661 oranında yatırım geri dönme oranı elde edilebilir. 5 ay içerisinde ise yatırımı geri ödeme fırsatı ile buluşabilirsiniz. Aynı zamanda %80 oranında daha az plansız kesinti sorunu yaşayabilirsiniz.
Bilişim sektörünün öncü kuruluşlarından biri olan Red Hat’ın sunduğu yeni nesil konteyner yönetim sistemi olan OpenShift, açık kaynak kod ve Kubernetes uygulamalarından destek alır. Mevcut olan BT kaynaklarınızı kapsamlı ve verimli bir şekilde kullanmak için bu sistemden yararlanabilirsiniz. OpenShift ile çağı yakalayan bir operasyon deneyimi elde ederek çalışmaların sürdürülebilir olması desteklenebilir. Siz de konteyner tabanlı yazılımların yönetim ve dağıtımını şirketinizin büyüme sürecinde değerlendirebilir, Red Hat OpenShift’in çok yönlü avantajlarından yararlanabilirsiniz.