Trend Micro ile Uç Nokta Güvenliği

04.07.2022

Uç nokta güvenliği (endpoint security), şirket içindeki verileri açığa çıkarabilecek ya da uç noktada yer alan cihazlara olumsuz etki edecek siber tehditlere karşı bu noktaların güvence altına alınmasıdır.

4

Teknolojinin hızla geliştiği günümüzde siber saldırganlar internet ortamındaki verileri her an tehdit edebilecek saldırılar gerçekleştirme potansiyeline sahiptir. Kurumlar ve şirketler de bu saldırılardan korunmak için antivirüs yazılımları aracılığıyla elektronik cihazlarını olası tehditlere karşı korumaya çalışır. Son dönemlerde karşılaşılan siber saldırılar ise bu tehditlere karşı akıllı cep telefonu, tablet ve POS cihazı ve mobil telefonların yeterince korunmadığını gösterir. Bu durum iş ağındaki savunma kapasitesi en düşük olan ve uç nokta diye tabir edilen cihazlar için ciddi bir tehdit oluşturabilir.

Uç Nokta Güvenliği Nedir?

Uç nokta güvenliği (endpoint security), şirket içindeki verileri açığa çıkarabilecek ya da uç noktada yer alan cihazlara olumsuz etki edecek siber tehditlere karşı bu noktaların güvence altına alınmasıdır. Şirket içinde kullanılan bilgisayar, akıllı cep telefonları, tabletler, yazıcılar ve POS cihazları uç nokta cihazlar olarak adlandırılır. Uç noktalar ayrıca dijital ekran ve sensörlerin eşlik ettiği Nesnelerin İnterneti (IoT) gibi cihazlar da olabilir.

Uç Nokta Güvenliği Neden Önemlidir?

Her kurum veya şirket, internet ortamında kötü amaçlı yazılımların tehdidi altındadır. Ağ güvenliği içerisinde en savunmasız olan uç noktalar ise kötü amaçlı yazılımların sızabileceği uygun alanlar arasındadır. Şirket içi verilerinizin veya müşterilerinize ait bilgilerin kötü amaçlı kişilerin eline geçmesi telafisi zor olan pek çok soruna yol açabilir. Uç nokta güvenliği şirketinizi verilerin çalınmasından kaynaklı olarak yaşanabilecek üretim ve itibar kaybı gibi istenmeyen durumlara karşı korur.

İşletmenizi Trend Micro XGen Güvenliği ile Uçtan Uca Koruyun

İnternet alanında veri güvenliği sistemleri sağlayıcısı Trend Micro 30 yılı aşkın süredir bilgi güvenliği konusunda işletmeler ve tüketiciler için çözümler geliştirir. Veri merkezleri, bulut ortamları ve uç nokta güvenliğinde katmanlı ürünler sunan şirket, global tehdit ve tespit altyapısıyla kurumların bilgi dünyasını güvence altına alır. Dünyanın en önemli araştırma şirketlerinden biri olan Gartner’ın Magic Quadrant pazar araştırma raporuna göre şirket, ürünlerinin “görüntüleme bütünlüğü” ve “uygulama” alanında sergilediği üstün performans sayesinde müşteri pazar ve beklentilerini uzun vadede başarılı bir şekilde karşılar.

XGen teknolojisiyle geliştirilen uçtan uca koruma güvenliği işletmelere makine öğrenimi, davranış analizi ve otomatik yanıt sistemi gibi bir dizi çok katmanlı teknik sunar. Şirketin makine öğrenimi aşaması, ön yürütme ile birlikte makine öğrenim süreçlerini bir araya getirerek sorunları en az hata oranı ile tespit etmeye yardımcı olur. Geleneksel filtreleri atlayan, komut dosyası tabanlı olan tehlikeli yazılımların yaygınlaşmasıyla etkin şekilde mücadele eder. Bu anlamda eksiksiz güvenlik ve veri koruma politikaları geliştirir.

XGen güvenliği ile birlikte herhangi bir ağ ortamı için en iyi performans metrikleri oluşturulurken otomatik ve çok katmanlı koruma sağlanır. Söz konusu teknoloji ile birlikte her kurumun amacına en iyi şekilde uyan çözümler oldukça düşük gecikme süreleri ile performans gösterir. Kullanıcı bilgilerini her cihaz ve ortamda koruyan XGen güvenlik çözümü Trend Micro User Protection ile sanal dünyada sürekli değişen global tehdit ve saldırılar ile fidye yazılımı ve versiyonlarına karşı etkin koruma gerçekleştirebilirsiniz. Çok katmanlı sistem sayesinde e-mail, SaaS ve web uygulamalarınız her koşulda güvenli kalır. Kolay yönetim esasları ile kullanılabilen güvenlik sistemi sayesinde verilerinizi tehlikeye atmadan siber tehditlere karşı koruma gerçekleştirebilirsiniz.

Olası siber saldırılara karşı etkin tespit ve yanıt çözümleri geliştiren XGen tabanlı uç nokta güvenliği ile işletmenizin veri güvenliğini başarılı bir şekilde sağlayabilirsiniz. Siz de redington.com.tr aracılığıyla Trend Micro uç nokta güvenlik çözümleriyle cihazlarınızı kapsamlı bir şekilde koruyabilir, yaşanabilecek zararlara karşı önlem alabilirsiniz.