Açık Kaynak Yazılımı için Daha İyi Bir Kullanıcı Deneyimi Tasarlamak

06.04.2019

Açık kaynaklı yazılım her yerde mevcuttur. Dünya çapında sistemler ve hizmetler geliştirmekte ve geliştirmekte ve ne yazık ki korkunç UX için iyi bir ün kazanmıştır.

b

Geçtiğimiz birkaç ay boyunca, Chris (Childrens Research Integration Service) 'e bir kullanıcı deneyimi (UX) tasarımcısı olarak katkıda bulundum. Chris, tıbbi görüntüleme verilerinin işlenmesi için bulut tabanlı, açık kaynaklı bir çerçevedir. Başlangıçta Boston Çocuk Hastanesi'nde bir ekip tarafından tasarlandı ve Kütle Açık Bulutu (MOC) ve Red Hat'ın yardımıyla başarıyla gerçekleştirildi. Chris projesi üzerinde çalışmak doğrudan bir şekilde gerçekleşiyor. Hasta bakımını iyileştirmek için açık kaynak teknolojisi ve ilkelerini uygular. Doktorların, hastalarının sonuçlarını iyileştirmek için tıbbi görüntü işleme teknolojisindeki en iyi yenilikleri kullanabilmeleri için bilgisayar bilimcileri olması gerekmemelidir. Doktorların hasta bakımını iyileştirmek için ileri teknoloji, ama sinir bozucu derecede ezoterik bir yazılım kullanmasını sağlamak, açık kaynak kodlu UX'in daha büyük zorluğuna bir örnektir. Açık kaynaklı yazılım her yerde mevcuttur. Dünya çapında sistemler ve hizmetler geliştirmekte ve geliştirmekte ve ne yazık ki korkunç UX için iyi bir ün kazanmıştır. Tam bir potansiyele sahip olmak için mükemmel bir UX gereklidir! Açık kaynak UX'in bu şekilde ortaya çıkmasının bazı nedenlerinden ve daha iyi hale getirmek için yapabileceğimiz eylemlerden bahsedelim.

Uyumsuzluk ve entegrasyon eksikliği

Yazılım iş akışları genellikle birlikte çalışan farklı araçları içerir. Yüzey seviyesindeki araçlarda tutarlılık , aynı simge setini kullanan, uyumlu bir görünüm ve izlenime sahip olan, sürekli olarak adlandırılan işlevlere ve tutarlı bir şekilde konum ve etiket düğmeleriyle menü öğelerine sahip araçlar gibi özellikleri içerir. Entegrasyon araçlarının uygulamalar arası iş akışları daha sorunsuz yapmak birbirleriyle etkileşim için bireysel araçları içerir; Örneğin, hesapları, verileri, varlıkları ve ayarları paylaşma gibi…

Açık kaynaklı projeler, daha yüksek seviyeli iş akışları yerine bireysel araçların etrafında şekillenme eğilimindedir. İkincisi tutarlılık ve entegrasyon sağlamak için çapraz proje koordinasyonu ve anlaşmaları gerektirir.

UX ve açık kaynaklı zorlukları ele alma yolları:

Çok sayıda açık kaynak projesinin mevcut kullanıcı tabanı, genellikle açık kaynak projelerine de katkıda bulunan son derece teknik kullanıcılardan oluşmaktadır. Şu anda açık kaynak kullanıcıları, açık kaynak kodlu yazılımların herkes için yazılım özgürlüğünü genişletmek zorunda olduğu anlamına gelmiyor. Açık kaynak uygulamanız için geri bildirim veya kullanılabilirlik testçileri ararken, mevcut kullanıcılara topluluğa bağımlı olmayan bazı kişileri dahil ettiğinizden emin olun.

Sınırları kurmak

Açık kaynak projelerinde, karar almada ya da karar vermede açık hesap verebilirlik için her zaman açık bir yapı yoktur. Açık kaynak toplulukları daha akışkan olma eğilimindedir. Tasarım kararları, yazılımın birçok parçasına yayılabilir ve topluluğun geniş bir tabanından satın alınabilir. Bu tür bir durumla ilgili fikir birliğine varmak zor olabilir. Serbest biçimli tasarım tartışmaları kaosa ve kararsızlığa yol açabilir. Bu nedenle, önden sınırların oluşturulması ve karar alma için bir çerçeve oluşturulması UX tasarımının uygulanmasında özellikle yararlı olabilir. Örneğin, tasarım eserlerini geri bildirim için paylaşırken, hangi parçalarda aradığınızı ve hangi geri bildirimde bulunmadığınızı açıkça belirtin. Ayrıca kimin sorumlu olduğunu ve nihai kararı kimin verdiğini netleştirin.

Şeffaflıkla Çatışmaktan Kaçının

Herhangi bir açık kaynak tasarım süreci ile başlangıçtan şeffaf olun. Başa çıkmak istediğiniz problemle başlayın ve yol boyunca araştırırken, öğrenirken ve prototip olarak, o topluluktaki iletişimler üzerinde çalıştığınızdan emin olun, böylece son tasarımlar hiç kimseyi şaşırtmaz. Red Hat açık kaynak Open Decision Framework , bunun nasıl yapılacağı hakkında daha fazla bilgi edinmek için harika bir yerdir.

Dikkat ve İşlevsellik Ekle

Bu, tüm yazılımlar için geçerli olsa da, özellikle açık kaynaklarda doğrudur, çünkü işlevsellik eklemek için, kullanıcıların yazılımla katkıda bulunanlarla doğrudan etkileşimde bulunan çok fazla baskı vardır. Bazen bu baskı istenen işlevselliği uygulayan oldukça cazip, tamamen kodlanmış bir ek katkısı olabilir. İşlev eklemek, bir UX isteği olabilir. Bir projeden daha fazla işleve sahip olduğunuzda veya kullanıcıların tam olarak taahhüt edemeyeceği bir şeye güvenmelerine izin verdiğinizde, kullanıcı deneyimini olumsuz yönde etkileyebilir.

Neyse ki Chris, daha üst düzey iş akışlarına odaklanan ve kullanıcı deneyimini aktif olarak önceliklendiren açık kaynaklı bir projedir. Projenin, UX'in projelerindeki önemini fark etmeleri ve harekete geçmeleri için diğer açık kaynak savunucularına ilham kaynağı olmasını umuyorum.