Bu Kullanışlı Teknoloji Hakkında Daha Detaylı Bilgiye Sahip Olun: Oracle Virtualbox

06.01.2018

Dünya devi Oracle, teknolojinin gidişatına yön veren en önemli firmalardan biri. Her geçen gün yeni geliştirme ve güncellemelerin haberini alıyoruz, ancak pek çok yeni ürünü gözden kaçırabiliyoruz.

1

Dünya devi Oracle, teknolojinin gidişatına yön veren en önemli firmalardan biri. Her geçen gün yeni geliştirme ve güncellemelerin haberini alıyoruz, ancak pek çok yeni ürünü gözden kaçırabiliyoruz.

Oracle VirtualBox da bu yeni teknolojilerden biri. Tek bir fiziksel makine üzerinden farklı uygulamaları ve hatta işletim sistemlerini çalıştırmanızı sağlayan ürün sayesinde işlemlerinizi çok daha hızlı tamamlayabilirsiniz.

Oracle VirtualBox Nedir?

Oldukça yüksek maliyetli olabilen yazılım geliştirme süreçlerinde büyük fayda sağlayan Oracle VirtualBox, aynı anda bir ya da daha fazla sanal makine kurmanızı sağlayan bir ürün. Sanal makinelerinizi bir pencere olarak görüntüleyebilmenize ve yönetebilmenize imkan veren ürün sayesinde pek çok maliyetten kurtulmanız mümkün.

Sanal makinelerden önce, farklı işletim sistemlerinde yazılım geliştirme ve test işlemleri için fiziksel makine satın alınması ya da hali hazırda var olan makinelerin işletim sistemlerinin değiştirilmesi zorunluydu. Ancak sanal makine teknolojisi ile bu yüksek maliyetler, yerlerini fiziksel olmayan makinelere bıraktılar.

Sanal makineler sayesinde uygulama geliştirmek, test etmek ve hatta sunucularınızdaki alanları farklı işletim sistemlerine paylaştırmak oldukça kolay hale geliyor. Aynı anda birden fazla işletim sistemini ve uygulamayı işleten sistemleri tek bir fiziksel makineden yönetmenizi sağlayan Oracle VirtualBox, ana makine olarak hizmet veren fiziksel makineyi de aktif şekilde kullanabilmenizi mümkün kalıyor.

Oldukça yüksek performans ile çalışan ürün, 32 sanal işlemciye kadar olan iş yükünüzü kaldırabilecek şekilde tasarlandı. Açık kaynak kodlu bir yazılım olan Oracle VirtualBox, ilk kez 2007 yılında Innotek GmbH tarafından yayınlandı. Daha sonra satın alma yolu ile Sun Microsystems çatısı altına giren ürün, Oracle’ın Sun Microsystems’ı 2010 yılında satın alması ile birlikte Oracle VM VirtualBox olarak yeniden tasarlandı.

Neden Oracle VirtualBox?

Ev ve profesyonel kullanım için en iyi sanal makine yönetme yazılımı olan Oracle VirtualBox, tek bir fiziksel makine üzerinden onlarca farklı işlemi anlık şekilde gerçekleştirmenizi sağlıyor. Kuracağınız sanal makinelerinizin tamamını aynı işletim sistemi olarak planlayabilir, ya da farklı işletim sistemlerinin avantajlarından yararlanmayı tercih edebilirsiniz.

Ev kullanımında sanal makinelerin en önemli artıları, fiziksel bilgisayarınıza hiçbir zarar vermeden istediğiniz programları açabilmeniz ve yürütebilmenizdir. Farklı bir işletim sistemine geçmek istediğinizde, deneme amaçlı olarak sanal makine üzerinde yeni işletim sisteminizi kullanabilir ve tam anlamıyla emin olduktan sonra fiziksel makinenize yükleyebilirsiniz.

Aynı şekilde fiziksel cihazınızda kurulu olan işletim sistemi ile uyumlu olmayan yazılımları açmak ve kullanmak için de sanal makine tercih edebilirsiniz. Günümüzde birçok uygulama, her işletim sistemi ile uyumlu paketler olarak piyasaya sunulmaktadır. Ancak bazı uygulamalar, baz aldıkları işletim sistemi dışındaki sistemlerde belirli özellikleri sınırlandırabilir ya da test aşamasında olabilir. Bu gibi uygulamaları tam performans ile kullanabilmek için sanal makinelerden destek alabilirsiniz.

Profesyonel kullanım için ise, özellikle yazılım geliştirme ve test işlemleri sırasında sanal makinelerden yararlanılır. Her işletim sistemi, geliştirilecek olan uygulamanın kendi sisteminde olmasını destekler. Bu nedenle iOS ya da MacOS uygulamaları geliştirmek için MacOS işletim sistemine ihtiyaç duyarsınız.

Fiziksel cihazda Windows işletim sistemi kurulu iken Apple uygulamaları geliştirmeniz, sanal makine kullanımı ile maliyetsiz ve güvenlidir. Aynı şekilde uygulamalarınızı test ederken her bir işletim sistemine yatırım yapmak yerine sanal makinelerde bu işletim sistemlerini kurabilir ve testlerinizi maliyetsiz şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Oldukça kolay kullanılabilir bir ara yüze sahip olan Oracle VirtualBox sayesinde hem profesyonel hem de ev kullanımınızı hızlıca başlatabilirsiniz. Birkaç basit adımda kurulan ürün ile geliştirmelerinizi ve testlerinizi gerçekleştirebilir, dilediğiniz kadar sanal makine kurabilirsiniz.

Sanal makine üzerinde yapılacak hiçbir işlem, fiziksel makineye hasar vermez. Zararlı olabileceğine inandığınız yazılımları ve eklentileri açmak için dilediğiniz işletim sistemi ile sanal makine kurabilir, şüpheli gördüğünüz işlemleri sanal makine üzerinde gerçekleştirebilirsiniz.

Oracle VirtualBox ile ilgili merak ettiğiniz konuları dilediğiniz zaman bizimle paylaşabilirsiniz. İşletmeniz için en doğru ve etkin çözümleri bulmak için hemen bizimle iletişime geçin, uzman ekibimizin bilgilendirmeleri ve yönlendirmeleri ile gereksiz maliyetlerinizden hızlıca kurtulun.