Bulutta Finans ve İK’nın 4 Temel Faydası

06.03.2018

Finans fonksiyonu kar-zararın koruyucusu olabilir ama işletmenin sadece gelirden fazlasını olduğunu da biliyorlar. İşletme, aynı zamanda insan demek

ık

Finans fonksiyonu kar-zararın koruyucusu olabilir ama işletmenin sadece gelirden fazlasını olduğunu da biliyorlar. İşletme, aynı zamanda insan demek. Özellikle de kurumun doğru yerde, işletme amaçlarına erişmeye yardımcı olacak yeteneklere sahip doğru kişiye sahip olması. Birçok kurumda finans ve İK, yakın ilişkiler içindedir.

Bu nedenle MIT tarafından 2017 yılında yapılan (MIT Teknoloji Değerlendirme Raporu) bir ankette şirketlerin %35’inin gelecek yıl içerisinde paylaşımlı finans ve İK fonksiyonu oluşturmayı planlaması çok da şaşırtıcı değil!

Finans ve İK, aynı zamanda ortak teknoloji ihtiyaçlarını da paylaşıyorlar:

  • Tüm çalışanların rolleri, sorumlulukları ve performans amaçlarına bütüncül olarak bakma
  • Değişen en iyi uygulamalar karşısında güncel ve dinamik kalma
  • Üst seviye süreçler ve yüksek seviye otomasyon

Ortak bu kadar nokta varken, finans ve İK’nın tek ve birleştirilmiş bir bulut çözümünde çalışması oldukça mantıklı.

Oracle finans ve İK faydaları hesaplayıcısı, dört temel alanda birleştirilmiş platformun sunduğu potansiyel faydaları belirlemek adına finans ve İK liderlerine yardımcı olacak.

1. Artan Verimlilik

Yüksek seviye otomasyon kapasitesi olan paylaşılan finans ve İK platformu, finans ve İK personelinin tekrarlayan ve düşük değere sahip (veri girişi veya işlemleri işleme gibi) işler üzerinde geçirdiği zamanı azaltacak ve işletme büyümesini sağlayacak alanlara odaklanmalarına izin verecek. Sonuç ise yeni yetenek oluşturmak, işe alınacak yeni kişileri keşfetmek, en iyi yetenekleri şirket içinde tutmak, bireysel performansı analiz etmek, stratejik öncelikleri belirlemek ve kurumun bir sonraki aşamada nereye gideceğini belirlemek için kazanılan işletme fırsatları olacak.

2. Etkili Veri Yönetimi

Deneyimlerimize göre finans ve İK fonksiyonlarının yakın bir şekilde çalışması sonucunda, iki alanın da bir araya geldiği bir dizi temas noktaları (en az 34) tespit ettik. Eğer yeni çalışan istihdam etme gibi basit bir örneği ele alırsak, hem İK hem finans işletmeye yeni alacak kişi hakkında bilgi sahibi olmalı ve yeni kişinin rolü, merkezi ve maaşı hakkında rapor hazırlamalı. Ortak veri modeli içeren birleştirilmiş bulut, bu adımların her birinin hızlı ve kolay bir şekilde tamamlanmasına izin verir, işlerin tekrarlanmasının önüne geçer, insan hatasına daha az pay bırakır ve departmanlar arasında veri paylaşımını daha kolay hale getirir.

Oracle Bulut, finans ve İK’nın öresinde ortak veri modeli değerini benzersiz olarak tedarik, proje yönetimi, tedarik zinciri ve satış süreçlerine genişletir. Bu durum, veri modelleri birden fazla bulut üzerinde veya tesis içi çözümlerde olan kurumlar için oyunu tamamen değiştiriyor.

3. Gelişmiş Altyapı

MIT anketine katılan finans ve İK uzmanları buluta geçmenin gerçek faydalarını öngörse de katılımcıların %41’i, buluta geçmenin önündeki en büyük engelin entegrasyon sorunları olduğunu dile getirdi. Potansiyel sorunlar arasında eski sistemlerin yeni teknolojilere entegrasyonu yer alırken aynı zamanda düşünülmesi gereken çok sayıda sağlayıcının koordinasyonu da var.

Geliştirme, işletme fonksiyonlarında birden fazla sağlayıcı yerine tek bir bulut sağlayıcıyla başlar. Söz konusu eski sistemler olduğunda ise birçoğunu çalıştırmak için uzmanlaşmış yeteneklere (ve birkaç IT çalışanına) ihtiyaç duyulur. Aksine bulut tarafından sunulan otomatik, kullanıcı dostu ve kendi kendine erişim sağlayan sistemler, verimliliği ve çalışan katılımını arttırıyor.

4. Geliştirilmiş Stratejik Kararlar ve Planlama

Hatasız, güncel, yüksek oranda paylaşılabilir, 360 derece veriye gerçek zamanlı olarak erişerek finans ve İK yöneticileri, daha fazla bilgi sahibi oluyor ve raporların hızlı ve güvenilir olacağına güveniyor. Bu nedenle karar verme gelişiyor, tahminler daha doğru bir şekilde yapılıyor ve stratejik planlama, işletmeyi uygun şekilde yönlendirmek üzere yapılıyor.

Birleştirilmiş finans ve İK bulutunun diğer bir faydası ise kolay güncellemeler sayesinde en son teknolojik yeniliklere devam eden erişim imkanı. Bunun anlamı, finans ve İK ek bir çaba göstermede değişime ayak uydurabilir demek. MIT anketine katılanların %90’ı, bulut girişimlerinin piyasa fırsatları ve zorlukları karşısında işletmelerine daha fazla çeviklik kazandırdığını ifade etti.

Peki, birleştirilmiş finans ve İK bulut platformuna geçmenin kurumunuza getireceği faydaları nasıl hesaplayabilirsiniz?

Birleştirilmiş finans ve İK bulut hesaplayıcısına şirketin birkaç detayını ekleyin ve yukarıdaki detaylı bir şekilde açıklanan dört alanda işletmenize yapacakları potansiyel etkileri görün. İstediğiniz kadar çok veya az detay verebilirsiniz, ama ne kadar fazla detay verirseniz, raporun sonuçları o kadar doğru olacaktır. Kişiselleştirilmiş rapor, ikna edici bir çalışma oluşturmanıza yardımcı olacak şekilde faydalı okumalar, videolar ve infografiklerle birlikte sunulacak.

Oracle finans ve İK fayda hesaplayıcısını hemen bugün deneyin.

Kaynak: https://blogs.oracle.com/4-key-benefits-of-finance-and-hr-in-the-cloud