Dijital Dönüşüm Endüstriyel Yenileşmeyi Gerçek Kılıyor

06.06.2018

Son yıllarda, kuruluşların dijital dönüşümü nasıl gördükleri ile ilgili birçok değişiklik gördük. Şirketler, piyasada hayatta kalmak için dijital dönüşüme gerekli desteği sağlayacak yatırımlar yapmaktadırlar

coded

Son yıllarda, kuruluşların dijital dönüşümü nasıl gördükleri ile ilgili birçok değişiklik gördük. Şirketler, piyasada hayatta kalmak için dijital dönüşüme gerekli desteği sağlayacak yatırımlar yapmaktadırlar. Bunun nedenlerinden bazıları: 

-Yeni Endüstriyel Nesnelerin İnterneti (IIoT) ve bağlı ürün stratejileri

-Birleşme ve satın almalar veya küresel genişleme

-Genel sistem karmaşıklığı

-Pazar payı

Dijital dönüşüm, kurumsal işlevler ve süreçler arasında işbirliğini mümkün kılmaktadır. Bir ürün de tasarlandığı andan bu yana önemli olan, üretilen, piyasaya sürülen, satılan ve hizmete giren süreçlerdir. Bu tür süreçler sıkı bir işbirliği, ürün inovasyonu ve ivme için kritik öneme sahiptir.  PTC müşterileri, şirket vizyonlarını gerçekleştirmelerine yardımcı olmak için dijital dönüşümü benimsiyor. Birçoğu, ürün geliştirme süreçlerini geliştirmeyle başlıyor. Mühendislikten üretime ve hizmete kadar dijital bir iş yaratmak ve endüstriyel inovasyonu desteklemek için IoT ve artırılmış gerçeklik (AR) gibi gelişmekte olan teknolojilerden yararlanıyor.  İki PTC müşterisi olan Polaris ve Whirlpool Corporation'ın, dijital dönüşümü ve dolayısıyla da müşterileri için inovasyonu yönlendirmek için neler yaptıklarına bakalım:

Polaris 

Polaris son yıllarda olağanüstü bir yolculuğa çıktı. Polaris’in benimsediği vizyon, hayatlarını zenginleştiren yenilikçi, yüksek kaliteli ürünler, hizmetler ve deneyimler sunarak, hem çalışanlarının hem de dış mekan meraklılarının tutkusunu dünyaya ulaştırmaktır. Çalışanlarına PLM ve CAD araçları ile güç kazandıran Polaris, müşterilere özelleştirilmiş satın alma seçeneklerinden verdiği hizmetin sonuna kadar büyük bir deneyim sunar. PLM'den CAD, üretim ve servise dijital dönüşüm için adım adım bir yaklaşım ile benimsiyorlar. Polaris, kendi CAD modellerini optimize etmekten modüler ve platform tabanlı bir ürün mimarisine geçmeyi, malzeme faturalarını dönüştürmeyi, rol ve görev tabanlı uygulamalarla ilgili ürün verilerine erişmeyi gerçekleştirmek için çeşitli PLM teknolojilerini araştırıyor. Arttırılmış gerçeklik aracılığıyla erişilen veriler sayesinde ürünler hakkında birçok bilgi edinebiliyorlar. Bu teknolojiler, müşterilerin genel deneyimini geliştirirken ürün ve süreç iyileştirme için kapıları açacak. Örneğin, çeşitli dijital mühendislik kullanım durumlarının uygulanması, en üst düzeyde ürün güvenliği, güvenilirlik ve dayanıklılık sağlamak için aşırı ürün testi ve onaylama sağlayabilir. Polaris, tüketicilerin satın almadan önce ya da bir gün boyunca kar motosikletini kendi başlarına onararak tamir etmelerini sağlamak için AR'yi kullanabilirdi. Ürün kalitesini artırmak veya araç özelliklerinin en çok nasıl ve ne şekilde kullanıldığını anlamak için tüketici verilerinin gerçek zamanlı analizini kullanabilirler. Olasılıklar sınırsızdır ve ürün geliştirme sürecinin evrimi ile başlayan bir dijital dönüşüm inisiyatifi başlatmak inovasyonun başlaması için en önemli anahtardır.

Whirlpool Şirketi

Bir başka büyük şirketin hikayesi, çok uluslu üretim devi Whirlpool Corporation ile yatıyor. Geleceğin evi için Whirlpool Corporation, akıllı ve bağlı olan tüketicilerine olağanüstü ürünler sunmaya odaklanmıştır. Her teknik yenilik, tüketici üzerinde yarattığı etkiden ilham alır. PLM, genel karmaşıklığı azaltacak ve süreçleri verimli bir hale getirecek yollar izlemiştir. Whirlpool Corporation, veriye dayalı tasarım ve AR gibi ek katma değerli teknolojileri takip ederken yaşam döngüsü, süreç yönetimi ve yapılandırılabilirlik, sistem mühendisliği ve dijital izlenebilirlik çözümleri alanında avantajların yolundan ilerlemektedir. Bunun ürünlerin kullanımını daha kolay, daha hızlı ve daha iyi hale getirmektir.

Bunlar, dijital dönüşüm çağında şirketlerini uyarlayan, geliştiren ve piyasaya süren pek çok PTC müşterisinden sadece ikisi. Gündelik inovasyonu bir gerçekliğe dönüştürüyorlar.  Kendiniz için hem Polaris hem de Whirlpool Corporation hikayelerine girin. Dijital dönüşümlerini , vizyonlarına odaklanmış bir dizi video ile ve dijital dönüşüm girişimlerinde kritik odak alanlarıyla nasıl bağlandıklarını deneyimleyin . Ayrıca, her bir şirkete zaten uygulanan veya her şirkette göz önünde bulundurulan her bir teknolojiyi vurgulayan bir dizi gösteriyi de keşfedebilirsiniz.