Fidye Yazılım Tehditlerine Karşı Veritas Ransomware Protection İle Korunun!

02.02.2022

Dosyalarınıza erişmeye engel olan bu yazılımlar siber suçluların sizden fidye talep etmesine neden olabiliyor. Fidye yazılımlar için koruyucu yazılımsal çözümlerden yararlanarak kişisel dosyalarınızı ve şirket verilerinizi güvenle koruyabilirsiniz.

1

Gün geçtikte gelişmeye ve yeni tehditler oluşturmaya devam eden fidye yazılımlar, hem şirket verilerini hem de kişisel bilgileri riske atıyor. Dosyalarınıza erişmeye engel olan bu yazılımlar siber suçluların sizden fidye talep etmesine neden olabiliyor. Fidye yazılımlar için koruyucu yazılımsal çözümlerden yararlanarak kişisel dosyalarınızı ve şirket verilerinizi güvenle koruyabilirsiniz.

Fidye Yazılım Çeşitlerinden Korunun

Verileri ciddi anlamda tehdit eden zararlı yazılımlar arasında olan fidye yazılımların kilitleyici ve şifreleyici olmak üzere iki türü bulunur. Kilitleyici yazılımlar tüm cihazın kilitlenmesine yol açarak sistem erişimini kısıtlar. Kilitleyici yazılımlar sisteme yeniden erişebilmeniz karşılığında sizden bir miktar fidye talep eder. Şifreleyici yazılımlar ise belge ve fotoğraf gibi dosyaların şifrelenmesine ve açılamamasına neden olur. Siber suçlular özel anahtarlar karşılığında sizden fidye talep etmeyi amaçlar. Tüm fidye yazılım türlerinden korunmanızı sağlayan Veritas Ransomware, veri güvenliğinin yanı sıra yedekleme özelliğiyle de kullanışlı çözümler sunar. Bulut tabanlı kurulumlar ve sanallaştırılmış sistemler için yenilikçi ve pratik bir depolama aracına ulaşabilirsiniz.

Kurumsal bazda veri kurtarma ve yedekleme yazılımları söz konusu olduğunda uzun süreli deneyime sahip olan ve sektörde lider hale gelen Veritas NetBackup, kapsamlı ve geniş ölçekli bulut platformlarını korumak için geliştirilmiştir. Bu yazılım aynı zamanda veri merkezi ortamlarını koruma konusunda da oldukça başarılıdır. Veritas, veri yedekleme ve koruma sürecinde karmaşıklığı ortadan kaldırarak siber saldırı risklerini kısıtlar. Şirket ihtiyaçlarına uygun depolama çözümleri sunarak depolama maliyetlerini en uygun şekilde ölçeklendirir. Tüm verilerinizi birleştirilmiş ve entegre olarak tek bir çözümle korur.

Farklı Platformlar İçin Güvenlik Çözümleri

Kurumsal bilgi teknolojilerinin çalışma alanları, oldukça kapsamlı ve çok yönlüdür. Bu nedenle bilgi teknolojileri söz konusu olduğunda çok sayıda uygulama, altyapı ve platformdan eş zamanlı olarak yararlanılır. Kurum ve şirketlerin ölçekleri büyüdükçe ihtiyaç duyulan bu sistemlerin sayısı da artar. Bu durumda çalışmaları entegre etmek karmaşık hale gelebilir. NetBackup ile farklı platformlar arasında pratik bir şekilde entegrasyon sağlayabilirsiniz. Kurum içi bilgi ve veri paylaşımlarını güvenli araçlar ile tamamlayarak veri güvenliğini üst düzeyde tutabilirsiniz.
Kurumların sahip oldukları büyük veri merkezleri her zaman siber suçluların hedefindedir. Siber suçlular fidye yazılımları kurum verilerine ulaşmak için kullanabilirler. Şirketinize dair tüm verilerin korunması için Veritas Ransomeware’den yararlanabilirsiniz. Bu yazılımda yer alan Paralel Veri Akışı özelliği, büyük sistemlerden aynı anda veri akışının sağlanması için geliştirilmiştir. Bu çok yönlü veri akışı, sistemlerin çok daha hızlı bir şekilde koruma altına alınmasına yardımcı olur. HBase ve Hadoop gibi kapsamlı sistemlerin veri güvenliği ihtiyaçlarına hitap eden Veritas Ransomware UNIX, Linux ve Microsoft Windows işletim sistemleri ile uyumlu olarak kullanılabilir.

Depolama Sistemlerinde Gelişmiş Entegrasyon

NetBackup sistemi gelişmiş bir entegrasyon özelliğine sahiptir. Bu sayede HDS, IBM, HPE, NetApp, Dell EMC, Pure Storage ve diğer pek çok üreticinin sağladığı özelliklerle hızlı bir şekilde entegre olabilir. Replikasyon, NDMP ve anlık kopya özelliklerinin aktif bir şekilde kullanılabilmesi veri güvenliği için oldukça önemlidir. NetBackup sayesinde tüm verilerinizi siber saldırılardan depolama sistemi düzeyinde koruyabilirsiniz. Bu sistemin önemli avantajlarından biri de pek çok uygulama platformu ve bağlantılı veri tabanı ile uyumlu olmasıdır. Yazılımınız Microsoft SQL Server, Oracle, Microsoft Exchange Server, MySQL ve SAP ile entegre olarak çalışabilir.
Siz de tüm verilerinizi siber saldırılara ve kötü amaçlı yazılımlara karşı güvenle korumak istiyorsanız Veritas Ransomware Protection’ın sağladığı çok yönlü özelliklerden yararlanabilirsiniz.