Google Neden MobileIron ile Ortaklık Kurdu? ve Ne Sunmaktalar?

05.01.2018

Google, Cloud'daki yazılım ve hizmetlerin satın alınmasına ve satılmasına olanak sağlayan Orbitera ticaret platformunu kullanmak istiyor ve bunun için bir işletim sistemi ve donanımdan bağımsız dağıtım ve güvenlik ortağına ihtiyaç duyuyor.

2

Google, telekom sağlayıcılari tarafından sunulabilecek App Store benzeri örnekler oluşturmak için MobileIron'un kurumsal mobilite yönetim platformunu ve analiz yazılımını kullanacak.

Google Cloud ve MobileIron, güvenli kurumsal uygulamalar ve hizmetler portalı sağlamak amaciyla bir ortaklık duyurusu yaptı.

 

Neden Google Cloud ve MobileIron?

Google, Cloud'daki yazılım ve hizmetlerin satın alınmasına ve satılmasına olanak sağlayan Orbitera ticaret platformunu kullanmak istiyor ve bunun için bir işletim sistemi ve donanımdan bağımsız dağıtım ve güvenlik ortağına ihtiyaç duyuyor.

MobileIron, yalnızca Google'ın uygulamaları kurumsal mobilite yönetimi (EMM) platformu üzerinden dağıtmasına yardımcı olmayacak, aynı zamanda yazılım, hangi uygulamaların ve hizmetlerin en popüler ve kiminle birlikte olduğunu gösteren analizler de sunabilecek.

Bir MobileIron sözcüsü, "Bulut servisi hakkında düşündüğünüzde, mobil , Mac veya PC cihazlarında kullanılan uygulamalarla ona erişiyorsunuz." dedi. "Ve bu [masaüstü] işletim sistemleri bile giderek artan bir şekilde mobil işletim sistemlerine benzemekte."

Yılın ikinci yarısında piyasaya sunulması beklenen yeni servis , çoğunlukla, MobileIron gibi bir kimlik sağlayıcı ile Google gibi bir servis sağlayıcısı arasında veri aktarımlarının onaylanması ve yetkilendirilmesi için açık bir standart olan Güvenlik Onaylama İşlemi İşaretleme Dili (SAML) üzerine kurulacak.

Yeni servisin ilk örnekleri , MobileIron sözcüsüne göre, Google Apps Store'a çok benzeyen bir bulut hizmetleri pazarı oluşturacak bir Deutsche Telekom veya AT&T gibi bir telekom operatörü aracılığıyla hayata geçecek. Bir işletme daha sonra bir uygulama veya hizmet seçecek ve bunlar için herhangi bir ücret sadece şirketin aylık telekom faturasına eklenecek.

MobileIron CEO'su Simon Biddiscombe bir açıklamasında, "Her işletme düzinelerce hatta yüzlerce bulut hizmeti dağıtacak ve bu hizmetleri satın almanın, çalışanlara dağıtmanın ve içerdikleri kurumsal verilerin güvenliğini sağlamaya yardımcı olmanın kolay bir yoluna ihtiyaç duyacaklar" dedi. "Operatörler, müşterileri için güvenli bir bulut hizmetleri pazarı köprüsü haline gelmek için harika bir iş fırsatına sahipler. Google Cloud ile yaptığımız çalışma, operatörlerin satmak istedikleri ürünleri satmalarına ve CIO'ların satın almalarına yardımcı olma yollarını araştıracak. "

Bulut portalının tasarlanan özellikleri şunları içermektedir:

• Operatörlerin müşteri segmentlerine göre hizmet grupları oluşturmasını sağlamak için özelleştirilmiş paketler

• Hem operatör hem de pazarın müşterileri için özelleştirilmiş markalama

• Müşterinin tüm cihazları, verileri, sesleri ve üçüncü taraf bulut hizmetleri üzerinden aylık faturadaki her şey için bir cetvel

• Güvenilir cihazlarda güvenilir uygulamaları kullanarak yalnızca güvenilir kullanıcıları güvence altına almak , bulut servislerine erişmek için güvenli bulut erişimi

• Müşteriler için neyin ve kimin tarafından kullanıldığını takip etmek amacıyla analitik kullanım.

(Kaynak: ComputerWorld)