Hitachi ve RedHat çözümleri LinkPlus Deneyimi ile Yaygınlaşıyor

12.12.2017

LinkPlus Altyapı Çözümleri Birimi Yöneticisi Cenk Soyluoğlu, LinkPlus’ın katma değerli dağıtıcı iş modelini uygulayarak, Hitachi ve RedHat ürünlerini Türkiye pazarında yaygınlaştırmaya hazırlandıklarını belirtiyor

2

LinkPlus Altyapı Çözümleri Birimi Yöneticisi Cenk Soyluoğlu, LinkPlus’ın katma değerli dağıtıcı iş modelini uygulayarak, Hitachi ve RedHat ürünlerini Türkiye pazarında yaygınlaştırmaya hazırlandıklarını belirtiyor. Soyluoğlu, Türkiye BT pazarının yakından tanıdığı ve güçlü teknoloji özellikleri ile öne çıkan Hitachi ve RedHat markalarını, daha önce tanınmayan ürünleriyle de öne çıkaracaklarını vurguluyor. 

CENK SOYLUOĞLU KİMDİR?

LinkPlus Altyapı Çözümleri İş Birimi Yöneticisi Cenk Soyluoğlu, BT sektöründe farklı şirketlerde satış ve pazarlama alanlarında uzun yıllara dayanan deneyimiyle dikkat çeken bir isim. Soyluoğlu, son olarak önce Arena’da Kurumsal İşlerden Sorumlu Grup Yöneticiliği ve ardından da uluslararası BT sektörü odaklı araştırma şirketi IDC (International Data Group) Türkiye’de  İş Geliştirme Müdürlüğü görevlerini sürdürdü. Cenk Soyluoğlu, LinkPlus’ın Redington Gulf tarafından satınalma sürecinde geçirdiği dönüşümün bir parçası olarak kurulan Altyapı Çözümleri İş Birimi’nin yöneticiliğine Mart 2017 itibariyle atandı.

Redington bünyesine katılmasıyla birlikte sermaye yapısını güçlendiren, organizasyonel yapısını ise uluslararası standartlarda yeniden kurgulama fırsatı bulan LinkPlus, yeni iş birimleriyle ekosistemini zenginleştiriyor. Geçirilen kurumsal dönüşümün bir parçası olarak LinkPlus bünyesinde kurulan Altyapı Çözümleri İş Birimi’nin yöneticiliğine Mart 2017 itibariyle atanan Cenk Soyluoğlu, sektörde satış ve pazarlama deneyimiyle öne çıkan bir isim. Cenk Soyluoğlu yönetiminde teknik satış mühendislerinden oluşturulmaya başlayan ekipler, dünya bilişim sektörünün lider markaları arasında yer alan Hitachi ve RedHat ürünlerinin satış ve pazarlama operasyonlarından sorumlu olacaklar.  

“Kendi bünyesinde başka ortaklıklara gerek duymadan IT ve OT’yi bütünleştiren dünya üzerindeki tek şirket Hitachi.”

Hitachi ile Mart 2017, RedHat ile Mayıs 2017 itibariyle imzalanan anlaşmalar sonucunda LinkPlus Altyapı Çözümleri İş Birimi de çalışmalarına start verdi. Şu anda Hitachi için biri İstanbul diğeri Ankara’da olmak üzere iki teknik satış mühendisi göreve başlarken, RedHat için de iki teknik satış mühendisi atandı. Ekibin önümüzdeki yakın dönemde yine uzmanlaşmış mühendislerle genişletilmesi hedefleniyor.

Hitachi, çok uzun senelerdir Türkiye’de veri depolama sistemleriyle tanınan, operasyonları bir dönem temsilcilikle yürütülmüş ve son zamanda Hitachi Türkiye’nin kuruluşuyla birlikte dağıtıcılarla pazara yaygınlaştırılması hedeflenen bir marka. Hitachi Türkiye yönetimi, özellikle 2017 itibariyle, aslında son derece zengin olan ürün ailelerini Türkiye BT sektörüne tanıtmak üzere harekete geçti ve artık bir Redington Gulf şirketi olarak alanını genişleten LinkPlus’ı Türkiye’deki ikinci dağıtıcısı olarak seçti.

RedHat tarafında da benzer bir gelişme Mayıs 2017’de yaşandı ve LinkPlus RedHat’in de Türkiye’deki ikinci dağıtıcı oldu. RedHat, dünyanın açık kaynak çözümleri sunan en büyük şirketi. 2016 Ekim ayına ait verilere göre yıllık cirosu 2,5 milyar doları aşkın ve şirket değeri 15 milyar dolara yaklaşıyor. RedHat Enterprise Linux, Türkiye’de açık kaynak işletim sistemi denilince ilk akla gelen çözüm.

Hedef: Hitachi ve RedHat için Değer Yaratmak

LinkPlus Altyapı Çözümleri İş Birimi Yöneticisi Cenk Soyluoğlu, Hitachi ve RedHat tarafında çizdikleri vizyonu şu sözlerle anlatıyor: “Hitachi temel olarak Türkiye’de bilişim sektöründe veri depolama çözümleri ile biliniyor. Ancak Hitachi Holding, bünyesinde 900’den fazla şirket barındıran çok büyük bir kurum. Hitachi’yi diğer IT şirketlerinden ayıran en önemli özelliği ise IT konusundaki birikimini, “operasyonel teknolojiler” dediğimiz OT tarafındaki birikimiyle birleştirebilmiş olması. Fabrikalarda, üretim tesislerinde ya da iş ortamlarında, dikey sektörlerde kullanılan teknolojilere son derece hakim. Veri depolama alanı, artık IoT, yani Nesnelerin İnterneti’ne doğru evriliyor. IoT ile bilişim teknolojileri ile endüstriyel teknolojilerin kesişim kümesinden faydalanan bir platformu kast ediyoruz. IT dediğimiz zaman aklımıza çok sayıda global firma gelebiliyor, OT dediğimiz zaman da öyle... Fakat kendi bünyesinde başka ortaklıklara gerek duymadan IT ve OT’yi bütünleştiren dünya üzerindeki tek şirket Hitachi.”

“RedHat dünyayı değiştirme yolundaki etkisi herkesçe bilinen açık kaynak kodlu yazılım ve platform pazarının en önde gelen ismi.”

“RedHat ise dünyayı değiştirme yolundaki etkisi herkesçe bilinen açık kaynak kodlu yazılım ve platform pazarının en önde gelen ismi. Türkiye ve IT dünyasındaki pek çok inovasyonun arkasında açık kaynak kodlu yazılımlar ya da platformlar olduğunu görüyoruz. Bunun nedeni sadece maliyet avantajı değil, aynı zamanda açık kaynak kodlu yazılımların sağladığı operasyonel faydalardır. RedHat’in Linux işletim sisteminin yanı sıra bulut altyapısı yönetim çözümleri, orta katman yazılım geliştirme ürünleri gibi farklı çözüm aileleri bulunuyor.”

“LinkPlus’ın 22 senelik dağıtım pratiği içerisinde geliştirdiği bir katma değerli iş modeli var. Bu modeli Hitachi ve RedHat için uygulayarak, iş ortaklarımızla birlikte kurumsal son kullanıcılarda değer yaratmaya çaba göstereceğiz. Gerek Hitachi’nin gerekse RedHat’in Türkiye’de yeterince bilinmeyen çözümlerine de odaklanarak, Türkiye’deki pazar büyüklüğünü geliştirip yine iş ortaklarımızla birlikte kurumsal son kullanıcılara RedHat’in faydalarını aktarmayı hedefliyoruz.”

“Ankara’da Kamu ile Yakın Çalışacağız”

Soyluoğlu, her iki markanın ürünleri ile de kamuda çok ciddi fırsatları değerlendireceklerini vurguluyor. Özellikle Hithachi’nin Ankara’da kamudaki kullanımıyla ilgili stratejiler oluşturduklarını söyleyen Cenk Soyluoğlu, özellikle Hitachi’nin  obje tabanlı veri depolama çözümleri ve ‘content ailesi’ adı verilen yazılım çözümleriyle ilgili büyük fırsatların olduğunu belirtiyor.

Cenk Soyluoğlu, “Redhat ile de kamuda yoğun çalışmalarımız olacak” diyor ve ekliyor: “Çünkü operasyonel faydaları nedeniyle kamuda açık kaynak kodlu yazılımlara yönelik artan bir sempati söz konusu. Ankara’daki iş ortaklarımızla beraber bu konuda ciddi çalışmalarımız olacak.”

“Ankara’da iş ortaklarımızla birlikte kamuda çok ciddi fırsatları değerlendireceğiz. Hitachi ve RedHat’in faydalarını kamu kuruluşlarının hizmetine sunacağız.”