Ivanti MobileIron'ı Satın Aldı

15.03.2021

Güvenlik çözümleri şirketi Ivanti MobileIronve Pulse Secure'u satın almak için "kesin anlaşmalar" yaptığını duyurdu.

ivanti

Güvenlik çözümleri şirketi Ivanti MobileIronve Pulse Secure'u satın almak için "kesin anlaşmalar" yaptığını duyurdu.

Satın almaların, Ivanti'nin mobil uç nokta güvenlik tekliflerini geliştirmesi bekleniyor. Ivanti, MobileIron'u satın almak için yaklaşık 872 milyon dolar ödüyor ve anlaşma MobileIron'un yönetim kurulundan çoktan onay aldı. Pulse Secure'u edinme miktarı açıklanmadı, ancak Ivanti, Siris Capital Group sahibi aracılığıyla Pulse Secure'u da satın alıyor.

Anlaşmalar kapandığında, MobileIron ve Pulse Secure'un mobil güvenlik çözümleri Ivanti tarafından kendi güvenlik yönetimi çözümleriyle birlikte sunulacak. Peki, bu entegrasyon nasıl karakterize edildi?

Ivanti, MobileIronve Pulse Secure kombinasyonu, Ivanti'nin günümüzün uzak çalışma ortamında kritik öneme sahip birleşik uç nokta yönetimi, sıfır güven güvenliği ve kurumsal hizmet yönetimindeki liderliğini pekiştirecektir. Açıklanan işlemlerle Ivanti, müşterilerin Ivanti Neurons hiper otomasyon platformuyla tüm cihaz türlerinde keşfetmesine, yönetmesine, güvenli hizmet sunmasına ve otomatikleştirmesine olanak tanıyacak. Ek olarak, müşteriler Ivanti'nin sunacağı genişletilmiş ölçek, kurumsal kaynaklar, hizmet kabiliyetleri ve finansal esneklikten yararlanacaklar.

Ivanti Neurons, bir şirket açıklamasına göre uç noktaların ve uç cihazların kendilerine hizmet vermesini ve "kendi kendini iyileştirmesini" sağlayan bir platformdur.

Clearlake Capital Group ve TA Associates'in sahibi olduğu Ivanti, üç yıldan fazla bir süre önce LANDesk ve Heat Software'in birleşmesinden oluşmuştur. Bu şirketler BT hizmet yönetimi, kurumsal uç nokta güvenliği ve yama yönetimi desteğine odaklanmıştır. MobileIron ve Pulse Secure'un satın alınması, Ivanti'nin uzak iş gücüne sahip kuruluşların ihtiyaçlarını karşılamak için güvenlik yeteneklerini artırdığı görülüyor.

MobileIron, Everywhere Enterprise çözümü aracılığıyla mobil cihazlara "sıfır güven" denilen güvenlik sağlamaya odaklanıyor. Pulse Secure, Secure Access Suite ürünleri aracılığıyla uzak cihazlar için hibrit ağ güvenliği sunuyor.