MobileIron ve Zimperium Mobil Tehditler için İlk Gerçek-Zamanlı Tespit ve İyileştirme Çözümlerini Sağlayacak

15.01.2018

Zimperium, otomatik öğrenim bazlı tehdit tespit etme sistemini, MobileIron’ın güvenlik ve uyumluluk motoru ile birleştirip ortak bir çözüm olarak piyasaya süreceğini anons etti

5

Zimperium, otomatik öğrenim bazlı tehdit tespit etme sistemini, MobileIron’ın güvenlik ve uyumluluk motoru ile birleştirip ortak bir çözüm olarak piyasaya süreceğini anons etti. Bu entegrasyon işletmelerin günümüzdeki en büyük mobil güvenlik açıklarından birine hitap edecek: cihaz, ağ ve uygulama tehditlerini tespit edip, anlık ve otomatik hale getirilmiş koruma amaçlı savunmada bulunarak işletmelerin veri kayıplarını önlemek.

 

Mobil tehdit tespit etmeye karşı olan ilgi yüksek fakat benimseme daha yeni başlıyor

Broadpwn ve BlueBorne gibi yüksek profilli mobil saldırıların artmasına rağmen, MobileIron’ın Mobil Güvenlik ve Risk İncelemesidünyadaki işletmelerin sadece 5%’inin kötü amaçlı yazılım karşıtı çözümler kullandığını tespit etti. Buna rağmen işletme çaplı ilginin yükseldiği görülüyor.

“Mobil saldırıların miktarının hızı son iki yılda 100%’den fazla olarak artıyor ve bu miktar ile doğru orantılı olarak IT departmanlarının mobil güvenlik ve mobil tehdit savunmasına olan ilgisi artıyor.” Şeklinde bir açıklama yapan CCS Insight İşletme Araştırmaları Başkan Yardımcısı Nicholas McQuire aynı zamanda “2017 yılının Ağustos ayında yapılan İşyeri Teknoloji Anketi sonuçlarının gösterdiği üzere, işletme mobilitesi ve güvenliği çatısı altında, IT departmanlarında çalışan yetkililerin 35%’inden fazlası cihaz güvenliğini, kötü amaçlı yazılım ve tehdit savunmasını en büyük harcama önceliği olarak belirtiyor. Bizim görüşümüzde, “EMM” ve “MTD” entegrasyonu günümüz müşterilerinin ihtiyaçlarına hitap eder iken, gelecekteki teknoloji tedarikçeleri için önemli bir inovasyon alanı oluşturuyor.”

                                                                                    

Ortaklık tespit etme ve iyileştirme aşamaları arasındaki zaman boşluğunu kapatacak

Diğer tedarikçilerin imza veya bulut erişimi gerektiren sistemlerinden farklı olarak Zimperium, cihaz üzerine entegre edilen ve sıfır-gün bazlı, otomatik öğrenme ve davranışsal öğrenim tabanı bulunan bir algılama ve tespit etme sistemi sunuyor. Zimperium bu sistemi müşterilerine sunarak saf bulut erişim ve aramasının yarattığı gecikmeyi önlüyor ve bir ağa bağlı olsa da olmasa da cihazların tamamen korunmasını sağlıyor. Bu korumayı Ortadaki-adam yani Man-in-the-Middle (MITM) saldırısı sırasında bile sürdürebiliyor. Yeni entegrasyon ile, Zimperium’un motoru bir tehdit tespit ettiğinde bulut sorgulamasına bağlılık gereksinimi olmadan, MobileIron direk olarak anlık ve otomatik bir şekilde iyileştirme aşamasına başlayabiliyor.

Entegrasyon, mobil tehdit algılama sistemini yerleştirmeyi daha basit kılıyor

 “İşletme bazlı mobilitede, müşteri tecrübesinin güvenlik ile iç içe işlemesi gerekir.” diye belirten  MobileIron başkanı ve CEO’su Barry Mainz sözüne devam etti: “Bu entegrasyon ile hem çalışanlar hem de IT mobil tehditlere karşı korundukları konusunda tamamen güvende hissedebilirler, hem de kendileri herhangi bir aksiyon almaya gerek kalmadan.”

Zimperium CEO’su Shridhar Mittal “Bu ortaklık ile, müşteriler türünün en iyi olan iki ürününü entegre bir şekilde tecrübe edebilecekler: algılama için Zimperium ve iyileştirme için MobileIron.” şeklinde sözlerine başladı ve devam etti: “Zimperium’un otomatik öğrenme motoru son birkaç yılda tüm mobil kötüye kullanım yazılımlarını bu yazılımlar açık olarak anons edilmeden algılamayı başardı. MobileIron’ın işletme seviyesinde olan adli, geliştirilmiş iyileştirme yetenekleri ile müşteriler kötü amaçlı aktiviteler hakkında anında bilgi alabilecek.”

Kaynak: ( https://www.mobileiron.com/en/company/press-room/press-releases/mobileiron-and-zimperium-deliver-first-real-time-detection-and )