Ön Gösterim: Endüstriyel İnovasyon Yıl Ortası Güncellemesi

05.02.2018

Endüstriyel Nesnelerin İnterneti (IIOT) ve Arttırılmış Gerçeklik (AR) gibi çarpıcı teknolojiler artık yarının vaatleri olmamakla birlikte yeni fırsatlar yaratıyor ve bugün fiziksel ile dijital dünyaların birbirine yaklaşmasını hızlandırıyor.

2

Endüstriyel Nesnelerin İnterneti (IIOT) ve Arttırılmış Gerçeklik (AR) gibi çarpıcı teknolojiler artık yarının vaatleri olmamakla birlikte yeni fırsatlar yaratıyor ve bugün fiziksel ile dijital dünyaların birbirine yaklaşmasını hızlandırıyor.

Bu tür bir “inovasyon hızı”, ileri seviye teknolojilerden yararlanarak yeni bağlantılı ürünler, hizmetler ve çözümler sunmak için ileri düzeyde düşünen şirketlerle kurumsal seviyede yürütülüyor. PTC Başkan ve CEO’su Jim Heppelmann buna, “Vaktin çok az olduğu, yeniliklerin devamlı olduğu ve ani reaksiyonlar gerektiren ve sürekli değişim isteğinin temel bir yetkinlik olduğu bir zihniyet” diyor.

Açılış raporlarının ardından ve son çeyreklerden elde edilen bulgulara dayanarak, Endüstri İnovasyon Bölgesi’nin yıl ortası yaygınlığı, son müşteriler için harici olarak IIOT ve AR deneyimlerini oluşturan yenilikçi şirketler için geliştirme ve benimseme eğilimlerini hedefliyor.

Rapor şu görüşlere ışık tutuyor:

• Yeni ürünler, ürün arayüzleri ve servis modelleriyle IIOT yeteneklerini fiziksel ürünlere dönüştürmek veya son kullanıcılara IIOT çözümleri sunmak isteyen şirketler için önemli bir pazar mevcut.

• Sanayi işletmeleri; müşteri deneyimlerini geliştirmeye, yeni nakit akışları yaratmaya ve ürün-hizmet farklılaştırması için yeni AR yeteneklerinden yararlanıp rekabeti bozmayı amaçlıyor.

Teknoloji pazarı analistleri ve PTC’nin tahminleri, IIOT ve endüstriyel AR’nin önemli ekonomik bozulma ve etki yaratma potansiyeline sahip olduğunu tahmin ediyor. Çarpıcı teknolojiler, endüstriyel işletmeler için başarı ve başarısızlık arasındaki farkı ifade edebilir ve evet, şimdi harekete geçme vakti.

Bu sene daha sonra yayınlanacak olan Endüstriyel Nesnelerin İnterneti Bölgesi ve Endüstriyel Arttırılmış Gerçeklik Bölgesi yıl ortası rapor güncellemelerinin durumu için bizi takip etmeye devam edin!

Kaynak: https://www.ptc.com/en/product-lifecycle-report/sneak-peek-state-of-industrial-innovation-mid-year-update