Red Hat Summit 2019 Yönlendirme Klavuzu: Gelişen Teknoloji

06.05.2019

Mevcut BT altyapısını optimize etmekten, dijital dönüşüm hedeflerini gerçekleştirmeye kadar girişimcilerin düşünmesi gereken çok şey var

red Hat

Mevcut BT altyapısını optimize etmekten, dijital dönüşüm hedeflerini gerçekleştirmeye kadar girişimcilerin düşünmesi gereken çok şey var - özellikle yeni geliştirilen teknolojiler, yakında tüm endüstrileri yıkabilir. Yıllık Red Hat Global Müşteri Teknik Görüş’de, müşterilerimize 2019'da nelere önem verdiklerini sorduk. Block zinciri, edge hesaplama ve geliştirici verimlilik araçları ilk üç sırada. Başka bir deyişle, her şey geliştiricilerin yönettiği bir dünyada güvenlik, veri anlayışı ve uygulama geliştirme ile ilgili.
Mayıs 2019’da, Boston’daki Red Hat Summit’te, müşteri şapkalarımızı takıp hangi ana teknolojiler en büyük etkiyi, zorlukları ve yeni fırsatları sunuyor, ona bakıyoruz. Başlamanıza yardımcı olmak için; atölye çalışmaları, eğitimler, önemli notlar ve daha fazlasını içeren, gelişmekte olan teknoloji yollarından bir örnek oturum listesi olan Summit oturumu kataloğu hazırladık.
Red Hat’ın CTO'su Chris Wright ile Açılış Konuşması
Red Hat, inovasyonun gerçekleştiği platformları oluşturur. Bu hikayeyi anlatmak için CTO Chris Wright, operasyonlardan geliştirmeye, sağlık hizmetlerinden telekomünikasyon ve bankacılığa kadar alanlarda yenilikler yapan müşteriler ve ortaklar ile katılacak. Onlar, hepsi Red Hat platformlarının temeli üzerine inşa edilen yalnızca bir işletmeyi değil, muhtemelen tüm endüstrileri değiştirecek yeni nesil gelişmeleri paylaşacaklar.
Yeniliğin Kaleydoskopu: AI ve OpenShift'te makine öğrenmesi - Bölüm 1 ve 2
Yapay zeka (AI) ve makine öğrenmesi (ML) iş yükleri, bugünkü en yenilikçi, değerli ve zorlu iş yüklerinden bazılarını temsil eder. Bu oturumda açık kaynaktaki gelişmeleri tartışacağız, müşteri uygulamalarını duyacağız ve Red Hat OpenShift ekosisteminde çözümler sunan Red Hat ortaklarıyla buluşacağız. Yüksek düzeyde etkileşimli ve ispata dayalı bir formatta, Açık Veri Merkezi ve AI Kütüphanesi gibi açık kaynak topluluğundaki AI / ML çevresindeki gelişmeleri ele alacağız; müşteri AI / ML uygulamalarını tartışacağız ve ortaklarının çözümlerini daha geniş AI / ML ekosisteminde nasıl oynadıklarına dair fikirlerimizi paylaşacağız.
Edge - 5G ve IoT'nin yeni hibrit bulut dünyasıyla buluştuğu yer
Bulut konsolidasyonu modasını, ölçek ekonomileri için birkaç büyük veri merkezine dönüştüren edge hesaplama, tüketicilere ve veri kaynaklarına yakın birçok küçük işletme için merkezi olmayan bir hizmet sunuyor. Bu değişiklik, artan bant genişliği, düşük gecikme süresi, servis esnekliği ve veri sahipliği endişeleri gibi taleplerden kaynaklanıyor. Red Hat edge’i açık hibrit bulut için bir yayılma hedefi olarak görüyor ve bu da ayak izi veya konumdan bağımsız olarak tutarlı bir uygulama platformu ve deneyim sunuyor. Bu oturumda, etmenleri ve pazarları, edge hesaplama için örnek durumları ve Red Hat'in modern 5G taşıyıcı ağlarını kolaylaştırmak için sunduğu sanal merkez ofisi gibi ortak çözümleri keşfedeceğiz.

Hesaplama donanımının durumu ve sizin için ne anlama geldiği
Dennard'ın ölçeklendirmesinin sona ermesiyle, geliştiricilerin ve operatörlerin, geliştirilen ve konuşlandırılmış kodun performansını önemsememe bahaneleri gibi, basit güncelleme döngüleri de sona erdi. Artık ücretsiz performans artışı elde etmeyeceğiz. Bu oturumda mevcut ve gelecekteki donanım teknolojilerine bir göz atacağız. Ayrıntılara girmek, geliştiriciler, sistem yöneticileri ve ayrıca satın alma kararları verenler için daha iyi kararlar almanıza yardımcı olacaktır. Ayrıca, Red Hat'in müşterilerin ihtiyaçlarını daha iyi karşılayabilmelerine yardımcı olmak için üzerinde çalıştığı bazı projeleri de inceleyeceğiz; bu, uzun süredir desteklenen x86 / Power / Z serisi makinelerin ötesine uzanıyor.
Gelişen teknoloji görünümü
Bu samimi sohbette, Red Hat CTO’su Chris Wright ile kurumsal yazılımı şekillendiren mevcut ve gelecekteki eğilimler ve müşterilerimiz için hazırlanmak için neler yapabilecekleri hakkında röportaj yapıldı. Ek olarak, müşterilerimizin gelecekteki ihtiyaçlarına hitap etmek için çeşitli araştırma girişimlerimiz, inovasyon çalışmalarımız ve Red Hat'ta kuluçkaya yatırılmakta olan teknolojilerimiz hakkında bir fikir edineceksiniz.
Network kurmanın kanatlı tarafı
Yüzeyde bir ördek çok fazla çaba sarf etmeden zarif bir şekilde kayıyor gibi görünmektedir, ancak gerçekte, yüzeyin altında çok sayıda çalışma yapılmaktadır. Bu, kullanım durumunuzu elde etmenize yardımcı olacak kritik bir temel bileşen olarak ağ oluşturmaya dayanan Red Hat portföyünde kullandığınız hemen hemen her ürün için mükemmel bir benzetmedir. Bu ağ oluşturma özellikleri ve işlevleri, verilerinizi hızlandırabilen, kontrol ve yönetim uçaklarını hızlandırabilen, platformlarınızın işlevselliğini ve erişimini hibrit ve çok seviyeli olarak genişletebilen ve platformlarınızın yönetilebilirliğini ve operasyonel faydalarını artırabilen birçok heyecan verici teknolojiyi içerir. Bu oturum, Red Hat'ın mevcut ağ oluşturma ürünlerini ve teknolojilerini (hem yazılım tanımlı hem de ağ işlevi sanallaştırmasını (NFV)) kapsayacak, yeni gelişen ağ oluşturma teknolojileri kuluçkalanacak ve ortaklar ve müşterilerle ortaklaşa geliştirilen yeni işlevler ele alınacaktır.
Güvenlik: Gelişen teknolojiler ve açık kaynak
Güvenlikle ilgili gelişen kilit teknolojilerden bazıları nelerdir? Bunların açık kaynak dünyası üzerindeki etkileri nelerdir? Aynı şekilde, açık kaynak ve toplumun bunlar üzerindeki etkisi ne olabilir? Bu oturum, bir kaç yeni donanım ve yazılım teknolojisine (Güvenilir Uygulama Ortamlarından Çok Taraflı Hesaplamaya) bakılacak ve onların dünyamız üzerinde olmasını bekleyebileceğimiz stratejik etkileri hakkında tartışılacaktır. Bireysel teknolojiler tartışılacak olsa da, bu oturumun odak noktası hiçbirine derinlemesine dalış yapmak değil, mimari, stratejik ve ticari bir bakış açısıdır. Ayrıca size geliştirme çalışmalarımızdan bazıları hakkında bir fikir verecek erken aşamada bir projeyi tanıtmayı planlıyoruz.

Kaynak: https://www.redhat.com/en/blog/red-hat-summit-2019-track-guide-emerging-technology?source=bloglisting